Publicitat
Terrassa

Els pacients de salut mental exposen les seves creacions artístiques

La iniciativa la impulsen les unitats de Salut Mental de MútuaTerrassa i les llars-residències Triginta i Casa Marquès de la Fundació Vallparadís

Amics de les Arts acollirà l'exposició del 4 al 13 de gener

Entre el 4 i el 13 de gener, l’entitat cultural Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa acollirà una exposició d’obres artístiques desenvolupades pels pacients de les Unitats de Salut Mental de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i els usuaris de les llars-residències Triginta i Casa Marquès de la Fundació Vallparadís.

Sota el títol “Art i ment”, el propòsit de la mostra és posar en relleu la funció integradora de l’art, la qual potencia les capacitats físiques i psíquiques de les persones que conviuen amb problemàtiques de salud mental i n’afavoreix la seva autonomia personal i social. Alhora, també persegueix evidenciar i posar en valor la interrelació existent entre la salut mental i la dimensió cultural i la producció artística des del col·lectiu en primera persona.

Tanmateix, el fet d’ubicar l’exposició en un emplaçament tan emblemàtic de la ciutat com Els Amics de les Arts respon a la voluntat d’integrar la salut mental en el seu entorn més proper, objectiu pel qual treballa intensament tant la FAMT com la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa. En aquest sentit, l’esmentada iniciativa forma part del treball que duu a terme l’entitat envers la inclusió de col·lectius vulnerables -com és el cas de les persones que pateixen una malaltia mental- a la vida activa de la ciutat.

A banda de poder gaudir de les creacions artístiques, la mostra també facilitarà la possibilitat d’adquirir-les i els beneficis que se’n derivin es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, la qual es va celebrar el passat 19 de desembre amb la salut mental com a eix vertebrador del programa d’enguany.

L’entitat cultural Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa està situada al carrer del Teatre, 2 de Terrassa. L’exposició -la qual es podrà veure en el transcurs d’aquests deu dies entre les 18 i les 20h- és una activitat gratuïta i oberta a tota la ciutadania.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els pacients de salut mental exposen les seves creacions artístiques
To Top