Publicitat
Terrassa

Ajuts estatals per modernitzar el comerç local

Terrassa es veurà beneficiada per un projecte de la Diputació

El comerç local segueix actiu a la ciutat, malgrat la pandèmia

El govern espanyol ha concedit 13,8 milions d’euros a dotze projectes de Catalunya per impulsar la competitivitat del sector comercial. Un dels ajuts està destinat a un projecte de la Diputació de Barcelona, que rebrà 786.900 euros, per donar un nou impuls a la transformació digital i modernització del comerç de diverses ciutats, entre aquestes Terrassa.

A més de la nostra ciutat, el projecte de la Diputació beneficiarà a la mateixa Barcelona, Berga, Cardona, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Sabadell, Sitges i Vilanova i la Geltrú. Municipis situats a diverses comarques, però que alguns d’ells tenen coses en comú i formen part d’estudis per millorar les infraestructures i els serveis als ciutadans.

El fet que la Diputació de Barcelona s’hagi implicat en projectes de renovació i millora del teixit comercial local no és causalitat. Aquesta institució va impulsar des de la Gerència de Serveis del Comerç un Espai d’Observatori del Comerç i Serveis, a través del qual posen a l’abast dels municipis de la demarcació, les dades que generen dels estudis propis o dels principals organismes oficials. En aquest sentit, val a dir que el comerç terrassenc està molt implicat en aquests estudis, especialment perquè aquest sector ha estat un dels que més s’ha transformat amb l’era digital i les aplicacions per comprar per internet.

Un dels últims estudis es va donar a conèixer el mes de juliol després d’un any i mig de pandèmia i de caiguda del consum amb locals tancats. Els resultats, però van ser optimistes, ja que va concloure que un 85% dels establiments tornaven a estar oberts, vorejant el 86% d’activitat de 2019 i després de superar dos punts de caiguda registrats durant el temps de la Covid més dur.

També destacava l’informe que entre els mesos de maig i juny d’aquest any s’havien obert 22 locals nous al centre de la ciutat, encara que 7 havien tancat. L’estudi també destacava que els carrers la Rambla, els carrers Gavatxons, Font Vella i el Raval havien estat els primers a remuntar encara que havia caigut el flux de vianants.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ajuts estatals per modernitzar el comerç local
To Top