Publicitat
Terrassa

Els positius en Covid rebran l’alta laboral automàtica al cap de set dies

En el cas que els símptomes persisteixin sí que caldrà contactar amb el CAP perquè no es generi l’alta definitiva

Aquells catalans que notifiquin el seu positiu en Covid-19 i demanin la baixa laboral rebran automàticament una “alta diferida” per a set dies després. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, que ha detallat que només en el cas que els símptomes persisteixin sí que caldrà contactar amb el CAP perquè no es generi l’alta definitiva.

El document de l’alta només estarà disponible per imprimir-se i presentar-lo a l’empresa un cop acabats els set dies, segons ha explicat Masó, que no ha precisat quant temps estarà en marxa aquesta mesura, que ha qualificat d'”excepcional i temporal“.

Catalunya ha passat de tenir 74.000 persones de baixa laboral el dia 7 d’aquest mes a 123.406 persones a data 10 de gener a causa de la Covid-19, de les quals un 3,4% són professionals sanitaris, un percentatge similar en el cos de Bombers i més d’un 5% en el dels Mossos d’Esquadra.

El Departament de Salut està parlant amb les mútues laborals perquè col·laborin en aquesta tramitació i que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat que autoritzi les declaracions de baixa autorresponsables perquè els centres d’atenció primària catalans “estan col·lapsats”.

Les sol·licituds de baixa laboral es podran tramitar a través d’una trucada a les farmàcies, mitjançant l’aplicació La Meva Salut, a la pàgina web citasalut.gencat.cat, a l’apartat de símptomes, i trucant al centre d’atenció primària o al 061, si bé aquesta última opció “és menys recomanable”, ha dit Masó.

En tots els casos, les persones que sol·liciten la baixa han de facilitar les dades que apareixen en la targeta sanitària, la marca del test amb el qual s’ha donat positiu i la data en la qual s’ha fet el test.

Salut enviarà un SMS als malalts que hagin sol·licitat la baixa en la qual se’ls informarà de l’inici de la mateixa i de l’alta “en diferit” als set dies.

En el cas que la persona contagiada no es trobi bé als set dies, s’ha d’acudir al centre d’atenció primària per comunicar-ho i ser atès, quedant l’alta laboral ajornada, ha explicat la secretària general de Salut.

“Aquests procediments són temporals a causa de la situació extraordinària” que s’està vivint en la sanitat pública a causa de la gran quantitat de persones contagiades a Catalunya, on avui s’han notificat 38.785 casos positius de Covid-19 en les últimes 24 hores i 76.821 visites als centres d’atenció primària ahir dimarts, una xifra menor que els atesos dilluns passat (97.081) i el divendres anterior (81.673).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top