Publicitat
Diners

L’Ajuntament de Terrassa contracta 49 persones en situació de vulnerabilitat

Foment Terrassa

El programa ‘Treball i Formació’ inverteix prop d’1,5 milions d’euros en donar suport a grups de joves tutelats i extutelats, persones majors de 45 anys i dones

L’edifici de Foment

Un total de 49 persones en situació de vulnerabilitat seran contractades per l’Ajuntament de Terrassa per desenvolupar, principalment, tasques administratives o informatives o exercir com a tècnics auxiliars. Algunes d’elles s’encarregaran de tasques relacionades amb la construcció, la jardineria o la pintura.

Les contractacions responen al programa ‘Treball i Formació’, un projecte gestionat per Foment i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que va adreçat a persones que, per les seves circumstàncies i característiques, es consideren en risc d’exclusió.

En aquesta convocatòria s’incideix en la contractació de joves tutelats i extutelats, persones majors de 45 anys i dones. Així, un total de sis joves tutelats o extutelats per la Generalitat de Catalunya han estat contractats per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de dotar-los d’una experiència professional que els faciliti la transició al mercat de treball ordinari. En aquest cas, les persones seleccionades, d’entre 17 i 21 anys, realitzaran tasques de suport a les consergeries dels centres de primària de la ciutat durant un període de 12 mesos, des del passat 30 de desembre. La seva experiència laboral es complementarà amb un seguiment tutoritzat i accions formatives, com les 60 hores que es destinaran al desenvolupament en competències digitals.

Aquest projecte de caràcter transversal es duu a terme en col·laboració amb 3 serveis municipals: Foment, qui fa la gestió del programa i la contractació dels joves; l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), cofinançant la contractació dels joves i el seguiment amb les entitats de tutela; i Educació, que gestiona els llocs de treball d’aquests joves contractats. Es tracta d’una mesura significativa per a aquest grup, ja que als 18 anys aquestes persones deixen de ser tutelades per l’Administració i només poden ser perceptors de mesures assistencials. Cal destacar també que aquesta contractació suposa la regularització de la situació legal d’aquest joves, mitjançant la tramitació d’autorització de treball.

El cost total del projecte és de 171.438,57 euros, amb 144.120,24 euros subvencionats i una aportació municipal de 27.318,33 euros.

De la mateixa manera, l’Ajuntament contractarà també un total de 43 persones majors de 45 anys o dones amb perfils administratius, personal informatiu, tècnics auxiliars i oficis relacionats amb la construcció, la jardineria o la pintura, que desenoluparan aquestes tasques en instal·lacions municipals, donant suport als diversos serveis de l’Ajuntament de Terrassa.

Les contractacions en aquest punt es faran en el marc de dues línies, l’MG45,que integrarà persones d’edat igual o superior als 45 anys que es trobin en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), i la línia Dona, dirigida exclusivament al gènere femení, atenent a dones aturades i inscrites com a DONO que hagin estat víctimes de violència masclista, així com dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de cap prestació per desocupació, subsidi, ni tampoc ajuts. En aquest cas, es prioritzarà la contractació de dones a càrrec de famílies monoparentals i les dones amb cotització insuficient per la jubilació.

Igual que en el cas anterior, els contractes tindran una durada de 12 mesos, tot i que aquest grup ha començat a prestar servei aquest passat dimecres.

El cost total per aquestes dues línies del programa Treball i Formació és d’1.274.188,95 euros , dels que 983.580,28 euros  són subvencionats i 290.608,67 euros van a càrrec de pressupost municipal.

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, el programa ‘Treball i Formació’ contribueix “a crear la ciutat que volem, a garantir el progrés de les persones i a avançar cap a una societat socialment justa a través d’un programa que inverteix prop d’1,5 milions d’euros en impulsar el desenvolupament econòmic local a la vegada que ajuda a crear ocupació de qualitat i oportunitats a les persones que sovint troben més dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral”.

Segons les dades de l’atur a la ciutat al mes de novembre, de les 13.020 persones registrades com aturades, un 59,12% són dones, i un 57,78% del total són majors de 45 anys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top