Publicitat
Terrassa

Sanitat aprova la tercera dosi per a tota la població de més de 18 anys

Els tests d’antigens costaran un màxim de 2,94 euros a les farmàcies

La Comissió de Salut Pública espanyola ha aprovat que totes les persones de més de 18 anys puguin rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Així ho ha anunciat aquest dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en un moment de gran augment de contagis.

Davant l’avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de gener la tercera dosi a les franges d’entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d’edat que encara no la podien rebre, començant “de forma endreçada, de major a menor”. Per tant, es començarà per la franja de 39 a 30 anys.

Darias també ha explicat que l’organisme ha acordat retallar de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l’anterior.

Els tests d’antigens costaran com a màxim 2,94 euros

Aquest mateix dijous la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments ha fixat en 2,94 euros el preu màxim de venda de tests d’antígens a les farmàcies. L’organisme, presidit pel Ministeri de Sanitat i que compta amb representació dels ministeris d’Hisenda, Afers Econòmics, Indústria i de les autonomies, ha acordat per “unanimitat” el preu màxim de venda al públic, una mesura que pretén que es proves d’autodiagnòstic tinguin un preu “el més assequible possible mantenint l’equilibri necessari perquè estiguin disponibles”, ha dit Darias.

La mesura entrarà en vigor dissabte, després de la seva publicació divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top