Publicitat
Plaça de la Immaculada
Terrassa

Ègara vol reformar la plaça de la Immaculada de Terrassa

Demana una separació entre l’espai públic i les façanes

Plaça de la Immaculada, al barri d'Ègara / NEBRIDI ARÓZTEGUI

És una plaça dura, amb ombra insignificant a l’estiu, sense encant a l’hivern, i amb alguns problemes de convivència. El barri vol solucions. L’associació de veïns d’Ègara reclama la reforma de la plaça de la Immaculada, cor del sector, per acabar amb, almenys, un dels motius dels problemes: l’espai públic no té barrera. La seva frontera són les façanes d’edificis, les que reben les pilotades, per exemple. L’entitat veïnal ha proposat a l’Ajuntament crear una separació perimetral amb arbustos, amb vegetació, i fer la plaça més amable.

L’associació va sol·licitar la reforma fa un parell d’anys. “L’Ajuntament afirma que l’actuació seria molt cara”, subratlla Cristina Valverde, presidenta de l’AVV, que ha suggerit un sistema de recollida d’aigua de pluja per desmuntar la justificació d’una negativa basada en la despesa en aigua.

La plaça, situada entre els carrers de Ferran Canyameres i del Bisbe Castelltort, té una àrea de jocs infantils, l’església de Sant Llorenç, la seu de l’associació veïnal, l’aula de formació per a adults, un punt d’orientació social i una dotzena de blocs de cases, sis a cada costat, de baixos més dues plantes. No hi ha separació entre la plaça i els immobles. “La plaça necessita una solució urbanística per delimitar-la bé, per separar les cases de l’espai públic”, diu Cristina Valverde. Per fer un espai més agradable, “que no sigui un forn a l’estiu”, un espai més verd, renovat.

 

Solució arbustiva

Els veïns són partidaris d’una solució arbustiva en l’apartat d’urbanisme, però demanen a l’Ajuntament que vagi més enllà a l’hora de posar límit a alguns problemes de convivència protagonitzats per joves que s’enfronten a veïns quan aquests els recriminen comportaments incívics.

A l’estiu els problemes s’empitjoren. Actituds similars es viuen en una altra plaça pròxima, situada darrere de l’església de Sant Llorenç: la plaça de Can Gorgs, apartada, solitària. Malgrat l’important treball desenvolupat per l’esplai que actua al barri, l’associació sol·licita una intervenció social que complementi la remodelació urbanística.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ègara vol reformar la plaça de la Immaculada de Terrassa
To Top