Publicitat
Excrements en aparcament a Terrassa
Terrassa

Un pàrquing convertit en piscina d’excrements a Terrassa

Una cuba ha buidat el garatge aquest matí

Uns operaris, treballant aquest matí al pàrquing, al carrer de Sant Marc / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Més d’un mes han sofert desenes de veïns la pestilència. Avui esperen que la situació millori, perquè avui divendres, amb la vigilància de la Policia Municipal, una cuba ha buidat els milers de litres d’aigües fecals que s’havien acumulat en un aparcament de Ca n’Aurell. És el pàrquing, d’una sola planta, d’un bloc de pisos okupat que s’havia convertit des de principis de desembre en una piscina d’excrements. Tres indigents dormien fins fa poc en el mateix garatge, al costat de la femta i els pixats.

El veïnat estava desesperat, enviant instàncies a l’Ajuntament, fent trucades, fins que es va decidir, dies enrere, a agitar les xarxes socials per denunciar una situació insuportable. L’entrada del pàrquing està al carrer de Sant Marc, però el garatge correspon a una altra finca situada al carrer d’Isaac Peral. Aquesta és la finca, de set habitatges, okupada. Els habitants d’altres blocs confrontants tenen l’aparcament just sota i patien la fetidesa penetrant, densa, inaguantable, les humitats, una situació d’insalubritat, de risc sanitari.

Fa nou dies, Taigua va tallar el subministrament d’aigua de la finca okupada. De no haver estat així, el líquid infecte hauria sortit ja al carrer de Sant Marc. Perquè el garatge estava negat.

Segons ha transcendit, després dels múltiples requeriments, l’Ajuntament va constrènyer a l’amo de la finca causant de l’abocament perquè actués de manera urgent i tragués les aigües brutes. Si no ho feia, el treball seria a càrrec del Consistori de manera subsidiària i després es cobraria a l’empresa responsable, pel que sembla un fons voltor.

Viatges amb la cuba

La pregunta a un dels dos operaris que han extret les aigües fecals al migdia: “Quants viatges porteu?” La resposta, acompanyada d’un somriure: “Molts, hem perdut el compte”. Molts són, com a mínim, una dotzena. Els operaris han tret el líquid amb una bomba per introduir-lo en la cuba i traslladar després el camió uns metres més amunt, en la intersecció del carrer de Sant Marc amb el d’Isaac Peral, per deixar-lo anar en la xarxa general de clavegueres. I així, una vegada i una altra. El desguàs del párquing estava obstruït.

Els propietaris del bloc okupat van presentar la denúncia pertinent per la usurpació el 13 de desembre, segons ha transcendit.

Aquest divendres, també sota vigilància policial, una companyia elèctrica ha tallat el subministrament als pisos okupats que tenien la llum punxada. Un dels pisos, aquest amb inquilí legal fins fa uns mesos, que no tenia la llum punxada, ha viscut setmanes amb les parets del seu domicili tacades dels fems que sortien dels tubs baixants de la comunitat. Pel que sembla, un d’aquest baixants estava obstruït tant en el tram central del seu recorregut com al final, en el garatge que s’havia convertit en piscina d’excrements.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un pàrquing convertit en piscina d’excrements a Terrassa
To Top