Publicitat
220114 Visita alcalde prefectura policia municipal_1
Terrassa

La Policia de Terrassa tindrà 259 agents quan acabi el 2023

L’Ajuntament ha decidit avançar convocatòries per incorporar més efectius

Formació de benvinguda per rebre l'alcalde / RAFEL CASANOVA (BCF)

El Consistori ha avançat les convocatòries previstes pel 2023 i la Policia Municipal de Terrassa disposarà de 259 agents l’any que ve. L’Ajuntament va fer aquest anunci aquest divendres, aprofitant la visita que l’alcalde, Jordi Ballart, va realitzar a la Prefectura, a l’avinguda de les Glòries Catalanes. Ballart va veure les obres que es desenvolupen a la seu policial i es va entrevistar amb comandaments. I va saludar alguns dels agents que s’acaben d’incorporar al cos, una suma d’efectius, més lenta del que es voldria, per alleujar la manca estructural d’efectius la plantilla.

Per a aquest mandat, el govern municipal tenia planificades 15 incorporacions de nous agents en el 2021, 10 més en el 2022 i altres 10 en el 2023. Aquest divendres va fer públic que avançarà la convocatòria del 2023 a enguany, de manera que el cos local acabi el 2023 amb 259 efectius; o sigui, 20 més que ara. En la xifra actual de 239 agents estan inclosos els sis aspirants que hores d’ara estan cursant la formació bàsica. Els responsables policials preveuen que aquests guàrdies s’integrin plenament en el cos aquest any 2022.

Obres

El regidor de Seguretat i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, i l’intendent major, Antoni Flores, van acompanyar Ballart en la visita. L’alcalde va saludar alguns dels nou agents nouvinguts. D’aquests, sis han aconseguit la plaça per concurs d’oposició interadministrativa i provenen d’altres cossos policials. Els tres restants han obtingut la plaça mitjançant concurs d’oposició lliure. L’alcalde i el regidor també van comprovar l’estat de les obres a la Prefectura que es van iniciar el passat mes d’octubre.

La remodelació, prevista al Pla Director de la Policia Municipal, consta de dues fases: una primera, en la qual s’ha realitzat el blindatge de l’entrada i redistribuït l’espai d’atenció al públic; i una segona, que comença aquest mes de gener i consisteix en la redistribució d’espais a la planta baixa.

El projecte pretén millorar les zones de treball de la sala de comandaments i àrees com la Unitat d’Atenció Ciutadana (UAC), la Unitat d’Atenció a la Víctima (UAV), la de Motoristes (UMOT), la Unitat d’Investigació d’Accidents (UDIAC) i la de Delinqüència Urbana i Investigació (UDUI). L’alcalde va acabar la visita amb una reunió amb l’intendent major i amb el primer inspector del cos, Marc Pintor, nomenat a l’octubre passat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Policia de Terrassa tindrà 259 agents quan acabi el 2023
To Top