Publicitat
Terrassa

Prop de 400 donacions de sang a MútuaTerrassa

La Marató de Donants de Sang a Catalunya va acabar el passat dissabte. L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa ha recollit unes 388 donacions

Donacions de sang del Banc de Sang i Teixits, a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa

Aquest dissabte ha finalitzat la Marató de Donants de Sang, impulsada pel Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya per omplir de reserves els bancs de sang catalans després de les festes nadalenques.

A Terrassa, els egarencs i egarenques podien donar sang a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, que després de tota la setmana de la Marató ha recollit unes 388 donacions en total. Durant la primera jornada de la Marató, el 8 de gener, la Mútua ja va recollir unes 31 donacions.

A Catalunya, 8.521 donacions

El nombre de donacions total ha estat inferior del previst arreu de Catalunya. En tot el territori català s’han recollit 8.521 donacions, menys de les 10.000 previstes. La causa principal ha estat la Covid-19, que ha fet reduir les donacions un 10% respecte a l’any anterior.

El Banc de Sang i Teixit (BST) ha informat que amb les donacions recollides des del passat dia 8, quan es va iniciar la Marató, hi ha sang per assegurar les necessitats dels hospitals catalans durant els propers set dies, quan el recomanable és tenir coberts entre 8 i 9 dies.

La pretensió de la iniciativa era atreure el donant jove per assegurar el relleu en les donacions i omplir els bancs de sang, les reserves dels quals estaven molt baixes a causa tant del descens de donacions durant les festes nadalenques com de la pandèmia.

Encara que divendres el Ministeri de Sanitat va autoritzar les donacions dels qui han superat la malaltia set dies abans, el Departament de Salut de la Generalitat no va donar l’ordre perquè es fessin efectives aquestes donacions, per la qual cosa a Catalunya només es pot donar sang si han transcorregut 28 dies des de la infecció, segons el BST.

S’estima que a Catalunya es necessiten diàriament mil donacions de sang, de manera que el BST ha fet una crida a la població per donar sang de manera periòdica, per a la qual cosa només es requereix tenir entre 18 i 70 anys i pesar més de 50 quilos.

A banda de les 388 donacions de sang recollides a l’Hospital Universitari La Mútua de Terrassa, la Marató ha recollit 3.496 donacions en carpes i instal·lacions mòbils per tot Catalunya, 420 a la Universitat de Barcelona, 911 als hospitals Clínic, 855 a Sant Pau, 444 a Vall d’Hebron, 388 a Can Ruti, 275 a Bellvitge, 333 a Arnau de Vilanova de Lleida, 112 a la Fundació Althaia de Manresa, 361 a Joan XXIII de Tarragona, 75 a la Verge de la Cinta de Tortosa, 320 a Josep Trueta de Girona i 143 a Sant Joan de Reus.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top