Publicitat
Terrassa

La demanda de tests d’antígens crea llargues cues a les farmàcies de Terrassa

El motiu ha estat la recent normativa establerta per la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments, que ha fixat el preu màxim dels tests d’antígens en 2’94 euros

Llargues cues davant la Farmàcia Núria Pau, de Terrassa / Arnau Alcalà

Les farmàcies 24 hores de Terrassa han acumulat llargues cues de clients durant aquest diumenge, de fins i tot més d’una hora. El motiu, majoritàriament, ha estat l’alta demanda de tests d’antígens, que han estat objecte noticiable recentment. El Departament de Sanitat va comunicar el passat dijous, després de la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments, que el preu màxim establert per test d’autodiagnòstic de la Covid-19 seria de 2’94 euros. 

Davant d’aquesta notícia, les farmàcies, que fins ara podien fixar el preu dels tests d’antígens lliurement, han aplicat ja la nova normativa. Per aquest motiu, els terrassencs s’han acumulat durant el dia d’avui davant les portes de les farmàcies 24 hores, les úniques obertes durant un diumenge, i que han rebut una alta afluència d’egarencs a un ritme constant durant les diferents hores del dia.

Cues que arribaven gairebé al final del carrer a la Farmàcia Rambleta / Nebridi Aróztegui

Els contagis a les escoles i instituts creen demanda de tests

La Farmàcia Rambleta, de la Rambleta del Pare Alegre, 32, ha patit cues que arribaven fins al final del carrer. En aquest cas, el motiu no només era l’adquisió de tests d’autodiagnòstic de la Covid-19, sinó també la realització d’aquests allà mateix.

La Farmàcia Rambleta és una de les farmàcies de Terrassa que efectua tests gratuïtament, amb peticions derivades dels CAPS. Els contagis als centres educatius han estat un dels motius principals perquè famílies acudissin a aquesta farmàcia de prop del centre de Terrassa per realitzar tests als nens i nenes, que després de fer cua de gairebé una hora obtenien el resultat en 15-20 minuts.

“Hem atès uns 70 nens, apart de la resta de gent que ha acudit per fer-se un test d’antígens”, han declarat des de la Farmàcia Rambleta. “L’Institut ens va enviar una llista de farmàcies de Terrassa que feien tests d’antígens. Hem anat a la Camacho, a la Rambla, però no feien tests. Per això hem acudit a la Farmàcia Rambleta, però hem esperat més d’una hora”, ha declarat Merche Leal, mare que ha acompanyat el seu fill a realitzar-se un test per un cas positiu a la classe d’aquest.

La demanda de tests d’antígens ha crescut des de l’establiment del preu dels tests en 2’94 euros / Arnau Alcalà

3.000 tests venuts en dos dies

Les cues s’ha repetit a la Farmàcia Núria Pau, de la Carretera de Castellar, 110. La Farmàcia fa tests d’antígens entre setmana, però davant l’alta demanda i el requeriment de destinar un mínim de tres treballadors per a efectuar tests, van decidir que suprimirien la funció durant els caps de setmana.

De totes maneres, la farmàcia ha acumulat cues d’una hora durant aquest diumenge, amb clients que acudien en manada per adquirir tests. “Des que s’ha fixat el preu dels tests en 2’94 euros, hem tingut una altíssima demanda. Només aquest cap de setmana ja n’hem venut uns 3.000″, ha declarat Davinia Comas, farmacèutica de la Farmàcia Núria Pau.

Cues durant tot el dia a la farmàcia Núria Pau per obtenir tests d’antígens / Arnau Alcalà

La Farmàcia Javier Losa, del Carrer Prat de la Riba, 02-04, havia demanat una comanda de 800 tests per aquest cap de setmana, dels quals només li queden 100. Les cues al llarg del dia ocupaven gran part del carrer i duraven gairebé una hora. Demà els arriba una altra comanda d’uns 400 tests, però de totes maneres no saben si les existències seran suficients per cobrir tota la demanda creixent.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top