Publicitat
Terrassa

El Taller del Llibre de Prodis, premiat per la Generalitat

Taller del Llibre Prodis

El projecte de la fundació terrassenca s’ha endut el Premi Prestigia dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2021

Prodis, entitat terrassenca dedicada a l’acompanyament de persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral i trastorns mentals, ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya. El seu Taller del Llibre, un projecte centrat en l’enquadernació artesanal, ha rebut el Premi Prestigia dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2021.

El Govern català explica que ha volgut reconèixer la tasca de Prodis per la seva llarga i exitosa trajectòria en la inclusió de persones amb discapacitats diverses, mitjançant la iniciativa històrica del Taller del Llibre, que té per objectiu elaborar productes d’enquadernació artesanal de qualitat i aconseguir la integració social, laboral i ocupacional d’aquest col·lectiu, oferint-los a través del taller la possibilitat d’aproximar-se al món de la cultura i l’art i alhora assolir l’aprenentatge d’un ofici.

Els premis, que atorga  Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Trebal, han reconegut la trajectòria, l’excel·lència en la producció del mosaic hidràulic, i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista de l’empresa manresana Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d’Artesania 2021.

Alhora ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez Jiménez; ha atorgat el Premi Restaura a Arcovaleno Restauro; i el Premi Emprèn a Oriol Baró Fajula pel seu projecte Liken Skis.

Amb aquests cinc guardons el Govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, i exposarà la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

El lliurament de l’edició d’enguany dels premis tindrà lloc el proper dimecres 26 de gener a les 18.00 hores, en un acte des del Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top