Publicitat
Obres Plaça de les Escoles al Pla del Bonaire Lluís Clotet (1)
Terrassa

Parc infantil tancat per evitar els gossos a Terrassa

Obres a la plaça de les Escoles del Pla del Bon Aire

Un nen observa la plaça en obres / LLUÍS CLOTET

L’Ajuntament duu a terme treballs de millora al parc infantil de la plaça de les Escoles, al Pla del Bon Aire. Les obres, que han experimentat un retard degut a un problema de subministraments, acabaran en 15 dies, segons el govern municipal. L’actuació, que va començar el 18 de novembre i havia estat objecte de reclamació veïnal per la controvèrsia entre pares de nens i propietaris de gossos, inclou la substitució de jocs en mal estat i la col·locació d’una tanca metàl·lica amb portes. Així es dificultarà l’entrada dels animals al recinte d’ús infantil.

La plaça de les Escoles està ubicada a uns pocs metres del carrer de Sabadell i el de Vacarisses. Entre altres accions al barri, l’associació de veïns havia demanat una intervenció en aquest indret degut als problemes de convivència que hi tenien lloc. Hi havia conflicte entre famílies de nens i propietaris de gossos perquè algunes mascotes entraven en la zona infantil i allà defecaven o pixaven. Molestaven, en definitiva.

Uns veïns van traslladar les seves queixes a l’associació del barri juntament amb una proposta de reforma que va anar prenent forma en entrevistes entre l’entitat i tècnics i polítics municipals. Tot apuntava que les obres trigarien en ser executades, però el projecte va anar ràpid. Sis mesos després d’una inspecció tècnica sobre el terreny, començava la reforma. En principi, la remodelació tenia un termini d’un mes.

Obres Plaça de les Escoles al Pla del Bonaire Lluís Clotet (4)

La plaça de les Escoles està a uns metres del carrer de Sabadell / LLUÍS CLOTET

Havia d’acabar poc abans del Nadal, però s’ha endarrerit per dificultats d’aprovisionament de materials i alguns canvis en la forma definitiva del recinte. L’AVV es mostra satisfeta per la fluidesa de la comunicació amb l’Ajuntament, “que ha informat l’entitat en tot moment dels terminis i les modificacions”, diu l’associació. Raúl Ibáñez, regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins i Obres Públiques, va visitar el Pla del Bon Aire fa uns dies amb tècnics municipals i es va reunir amb representants veïnals per acabar de perfilar l’actuació in situ.

Renovació

El Consistori indica que l’actuació de millora i renovació de la zona infantil modernitzarà els jocs per tal que siguin més inclusius “i que garanteixin la interactuació entre els infants”.  Es preveu que l’obra pugui estar enllestida en quinze dies. La remodelació inclou la instal·lació d’una tanca modular metàl·lica amb portes per limitar l’accés a la zona infantil. Es mantenen els jocs infantils existents que estan en bon estat, i es substitueixen els envellits per un gronxador niu adaptat i un gronxador de doble cadira per a diferents edats.

Els operaris substitueixen també els bancs per d’altres de nous i renoven la superfície del terra. També s’han plantat quatre arbres als parterres del costat. L’Ajuntament afirma que, de  cara a finals de març, que es quan es pot sembrar, s’instal·larà un sistema de reg per mantenir un parterre del carrer de Sabadell i un altre de paral·lel a la plaça, on actualment s’hi està treballant. Un cop estigui feta la instal·lació, es plantaran arbustos a la plaça i gespa en el parterre del carrer de Sabadell.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Parc infantil tancat per evitar els gossos a Terrassa
To Top