Publicitat
Terrassa

Prodis, en el programa d’FPO dual del SOC

L’entitat terrassenca oferirà formació professional per a l’ocupació en format dual en l’àmbit dels serveis administratius i generals

Prodis, entitat terrassenca dedicada a l’acompanyament de persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral i trastorns mentals, s’introdueix en la formació professional per a l’ocupació en format dual. La fundació oferirà formació en auxiliar d’administració, recepcionista-telefonista, auxiliar d’arxiu i teleoperador/ i permetrà obtenir el Certificat de Professionalitat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals al mateix temps que es treballi.

Es tracta d’un del 25 projectes de formació professional dual de les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès en què el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) invertirà 7,6 milions d’euros.

El programa permetrà que un total de 402 joves en situació d’atur de la demarcació de Barcelona rebin una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant 12 mesos.

Les ocupacions i formacions que s’ofereixen són dels àmbits d’hostaleria i turisme, administració i gestió, lleure educatiu, seguretat i medi ambient, instal·lació i manteniment, comerç i màrqueting, imatge personal, transport i manteniment de vehicles, jardineria, energia i aigües, i serveis socioculturals i a la comunitat.

Els joves que siguin escollits per participar rebran formació d’introducció a l’ofici, prèvia a la contractació, i també la formació vinculada a un certificat de professionalitat en aquell àmbit, que s’impartirà durant la fase de contractació. La contractació serà mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge de 12 mesos a diferents empreses, establiments, entitats, centres residencials i a les pròpies entitats i ajuntaments impulsores dels projectes.

Poden optar a aquests projectes formatius i de contractació els joves de 16 a 29 anys, preferentment sense qualificació professional, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, segons el projecte. És requisit que estiguin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades.

Les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’entitat impulsora del projecte (àmbit professional que els interessi) abans del dia 15 de febrer. La contractació dels aprenents tindrà lloc durant el mes de març.

En alguns dels projectes es prioritzaran les persones joves amb algun tipus de discapacitat o diversitat funcional, com és el cas de Prodis, en què cal tenir un certificat de discapacitat. Els interessants han de contactar amb Prodis al 638 83 90 89 o escrivint un correu a jcatasus@prodis.cat o formacioinsercio@prodis.cat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top