Publicitat
Policia Mossos d'Esquadra a terrassa Marihuana Maria drogues Diari de Terrassa (35)
Terrassa

El pare que amagava diners de la droga del fill a Terrassa

Vuit acusats de tràfic d’estupefaents

Marihuana intervinguda pels mossos en una operació a Terrassa

Hi ha vuit acusats. De pertinença a grup criminal, de conrear marihuana per vendre-la, de vendre també cocaïna. I està també entre els processats el pare d’un altre, que guardava a casa seva els diners que el seu fill aconseguia del narcotràfic. L’Audiència Provincial de Barcelona ha previst per a avui dijous la celebració del judici d’un cas que va ser investigat pel jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa.

Venien drogues “des de data indeterminada i fins al 7 de novembre del 2017”, diu el fiscal. Traficaven amb cocaïna i marihuana en els seus domicilis, “per obtenir i compartir un substanciós profit econòmic”. Es relacionaven tots amb tots a través d’una aplicació de missatgeria telefònica. La policia va registrar diversos missatges. Com aquell que avisava que a les 3 hores del 14 d’octubre del 2017 passaria per un lloc un home gran que anava per “verd”, aquell “verd” que es guardava en una caixa.

Un altre missatge al·ludia a la preparació de les “nenes”, paraula que al·ludia a les plantes de marihuana conreades per la banda, segons el fiscal. “Ja vaig lliurar l’aire”, es deia en una altra conversa. “Tranquil, està tot controlat”. “Mira la temperatura amb el termòmetre”. “Demà al matí em reculls i li donarem canya a la vida”. Era una altra referència, diu l’acusació, al cultiu de la maria. Parlaven de “portar el verd”.

Policia Mossos d'Esquadra a terrassa Diari de Terrassa (21)

Diversos mossos estan cridats a declarar en el judici

El Ministeri Públic afirma que un dels acusats, pare d’un altre, s’encarregava de guardar els diners que el seu fill guanyava amb aquesta activitat il·lícita. Ocultava els bitllets en el seu domicili. Tres processats venien directament la coca i la marihuana als compradors. Uns altres feien el mateix, però amb la droga que adquirien als primers. Uns altres cuidaven de les plantes de cànnabis. I tots, van manipular la instal·lació elèctrica d’un habitatge per punxar la llum i no pagar l’elevat consum que exigia el cultiu de l’herba. El fiscal refereix un frau de gairebé 13.000 euros a una companyia elèctrica.

Els escorcolls

El 2 de novembre del 2017, els mossos van intervenir a una acusada 140 euros en metàl·lic, un utensili per a la mescla de la cocaïna amb altres substàncies, aquestes substàncies de tall i dos embolcalls. Aquest mateix dia, uns agents van entrar en l’habitatge d’uns processats i van trobar-hi 135 euros, tres bàscules de precisió i 13 paquets plens de paperines. Van confiscar una bossa amb 51,54 grams de cabdells de marihuana, vuit paperines amb 4,59 grams de cocaïna, 0,61 grams de la mateixa droga en roca, una caixa amb 2,26 grams (també de coca) i una capseta amb àcid cítric i medicaments.

En un altre domicili, escorcollat l’endemà, van localitzar una catana, una defensa extensible, cabdells de marihuana, cocaïna, cafeïna i 16 caixes d’anabolitzants, documentació i una bàscula de precisió. En un altre habitatge van trobar dècims de loteria i 12.800 euros. I va arribar l’escorcoll d’un altre habitatge, on estava el cultiu de marihuana, amb 302 plantes i gairebé 5.000 esqueixos de cànnabis. En un altre escorcoll els policies van requisar 14 llums d’alta potència, un esprai de defensa, gairebé un quilo de marihuana i 200 plantes d’aquesta substància.

L’acusació pública inclou en el seu escrit de conclusions els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública (tràfic de drogues), tinença d’armes prohibides i defraudació de fluid elèctric. Només pel tràfic de drogues, algunes peticions de pena són de cinc anys de presó. I per la pertinença a grup criminal, de sis anys i sis mesos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El pare que amagava diners de la droga del fill a Terrassa
To Top