Publicitat
Terrassa

El TSJC reconeix el deute del Govern amb les escoles bressol

L’Ajuntament ja cobra el deute que va reclamar

Alumnes en una escola bressol de l'Ajuntament

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat a favor de l’Ajuntament en el procés contenciós-administratiu que mantenia des de fa temps amb la Generalitat sobre les aportacions a les escoles bressol municipals. La resolució dóna la raó a l’administració municipal i obliga el Govern a abonar un import de 425 euros per plaça i curs en el nombre d’alumnes reclamats en la demanda i en cada un dels cursos compresos entre 2014-2015 i 2016-17.

El TSJC és favorable a l’Ajuntament en part perquè aquest demanava des del curs 2013-14 i perquè l’Ajuntament estimava l’import de la plaça i curs en 1.300 euros. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va explicar ahir que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant la resolució, però que, d’entrada, no dóna peu a cap recurs.

Ciurana ho va avançar dient que la sentència arriba en un moment en què l’assumpte ja està resolt. “Durant el procés de la demanda ja es van reprendre les converses per recuperar el finançament per les places municipals de 0 a 3 anys de les escoles dels ajuntaments i es va acordar que el Govern abonaria les quantitats pendents. Així que la sentència que es coneix ara reclama un compliment que ja es va negociar. Així i tot, els serveis jurídics ho analitzaran per si hi ha alguna cosa que pugui tenir impacte”.

La regidora va explicar també l’acord amb el departament d’Educació. “Aquest tema es va tractar llavors amb el conseller Josep Bargalló i ell mateix va agafar el compromís. Es va acordar recuperar la quantitat de més de mil euros per plaça i curs (en aquest són 1.600 euros) i liquidar el deute. I això és el que estan fent”.

Ciurana també va aclarir perquè hi havia diferències en els imports de la subvenció. “Llavors el cost de plaça i curs era de 1.300 euros i la sentència reconeix 425 euros. S’ha de tenir en compte que durant aquest temps la Diputació de Barcelona va assumir part d’aquesta subvenció que no pagava el departament”. De les reunions fetes amb el departament, el Govern va anunciar que pagaria el deute a terminis. La regidora va confirmar que així és des del curs 2019-20. I d’aquesta manera ho recull també la sentència quan diu que l’import total del deute, que suposa un total de 2.975 euros per plaça per un total de set anys, s’abonarà per cursos, a partir del curs 2021-22 i fins al 2028-29.Ciruana va comentar que el mateix departament ja va avançar part del dèbit en els anys 2020 i 2021.

L’Ajuntament gestiona a Terrassa un total d’onze escoles bressol i és un dels que ha impulsat més centres d’aquesta etapa. Aquest curs, les escoles van començar amb 940 alumnes

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El TSJC reconeix el deute del Govern amb les escoles bressol
To Top