Publicitat
Hospital Mutua Terrassa
Terrassa

Jornada sobre cirurgia toràcica a MútuaTerrassa

Les sessions tindran uns 200 participants

Hospital Universitari MútuaTerrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Uns 200 professionals participaran avui divendres en el segon curs d’actualització en cirurgia toràcica que ha organitzat l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. La jornada, que tindrà lloc a partir de les 8 hores a l’Edifici Docent de Mútua, se centrarà en el maneig multidisciplinari de les patologies quirúrgiques del tòrax més freqüents.

El doctor Sergi Call, cap clínic del servei de cirurgia toràcica, dirigeix i coordina la jornada i inaugurà les sessions juntament amb Anna Bertran, cap de la unitat de formació i docència de la direcció d’infermeria, i Baltasar Sánchez, cap d’estudis de formació sanitària especialitzada.

Part dels assistents estaran presents físicament a l’Edifici Docent. Una altra part participaran en l’esdeveniment de manera telemàtica. L’activitat formativa es dividirà en tres blocs. El primer, moderat per Mireia Serra, abordarà les patologies més freqüents del tòrax; el carcinoma broncogènic, el pneumotòrax, l’embassament pleural i el traumatisme toràcic.

Un torneig

Ramon Rami moderarà el segon bloc, dedicat a les tècniques quirúrgiques, apartat en el qual es tractaran les vies d’accés al tòrax, la tipologia de reseccions pulmonars i el drenatge pleural i el seu maneig. El darrer bloc de la jornada serà el destinat al maneig intra i perioperatori en cirurgia toràcica. S’estudiaran les implicacions de la ventilació unipulmonar, les cures d’infermeria, el tractament intraoperatori i postoperatori del dolor toràcic, les biòpsies intraoperatòries, l’optimització del pacient fràgil, el paper de la fisioteràpia respiratòria i les complicacions postquirúrgiques. Jesús Martínez, metge adjunt del servei d’anestèsia i reanimació, moderarà aquest bloc amb Anna Cabasés, cap de l’àrea d’hospitalització quirúrgica i el servei de crítics.

El doctor Sergi Call clourà la jornada amb la dinamització d’un torneig en línia per avaluar els coneixements adquirits pels assistents a les sessions, concebudes per a metges especialistes i residents i també per a fisioterapeutes i professionals d’infermeria de planta, d’urgències i del bloc quirúrgic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jornada sobre cirurgia toràcica a MútuaTerrassa
To Top