Publicitat
Hospital Mutua Terrassa
Terrassa

MútuaTerrassa, seu catalana del curs de cirurgia endoscòpica

La formació va dirigida a residents de primer any de cirurgia general

El servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) donarà aquest dimecres el tret de sortida al curs bàsic de formació en cirurgia endoscòpica de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), el qual se celebrarà a l’Edifici Docent i tindrà continuïtat fins el divendres 4 de març.

La formació estarà dirigida pel doctor Juan Manuel Romero i el doctor Jaime Sampson, adjunts al servei de Cirurgia General i Digestiva i tutors de residents, i també comptarà amb la col·laboració de la resta de professionals del servei. Es tracta d’un curs que s’imparteix anualment a totes les comunitats autònomes i en el qual s’hi convoca tots els residents de primer any de l’especialitat de Cirurgia General. En el cas de l’HUMT està  previst que n’aculli prop d’una desena.

El curs contempla un total d’onze blocs i es duran a terme sessions teòriques i sessions de caire pràctic. El darrer dia es reserva per les intervencions en directe a quiròfan amb el propòsit que els participants puguin nodrir-se del coneixement compartit entre tots els professionals.

En aquest sentit, el primer dia s’abordaran les bases de la cirurgia laparoscòpica així com els seus aspectes tècnics i els mètodes d’accés en cirurgia endoscòpica. També hi haurà un bloc específic de vídeos amb intervencions i la tarda es reserva per a les pràctiques bàsiques d’orientació amb “pelvis trainers”.

El segon dia a nivell teòric s’impartiran les circumstàncies especials en cirurgia laparoscòpica, el control de les complicacions així com totes les innovacions existents en aquest àmbit. Igual que la jornada anterior, el matí finalitzarà amb un bloc d’intervencions audiovisuals i a la tarda es continuarà amb els “pelvis trainers”, en aquest cas aprofundint en els mètodes de sutures en cirurgia laparoscòpica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
MútuaTerrassa, seu catalana del curs de cirurgia endoscòpica
To Top