Publicitat
Terrassa

Clam contra la guerra i per la llibertat d’Ucraïna al Raval

Centenars de persones demanan el cessament de l’escalada bèl·lica en territori ucraïnès

Els concentrats, amb una pancarta reclamant "Pau a Ucraïna" / Alberto Tallón

Terrassa s’ha sumat amb una concentració al Raval de Montserrat al crit de les ciutats del món contra la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Centenars de persones han sortit aquest dilluns a la tarda al carrer per demanar que cessin els atacs sobre territori ucraïnès i reclamar una sortida negociada al conflicte.

Amb el crit unànime de “No a la Guerra”, la protesta ha reunit a col·lectius, famílies, grups d’amics i ciutadania a títol personal. Persones de totes les edats han portat banderes ucraïneses i moltes pancartes fabricades manualment, amb lemes contra la guerra i en favor de la pau.

Entre els assistents, diversos grups de ciutadans ucraïnesos que no han pogut contenir l’emoció durant la protesta. Dues joves ucraïneses portaven una gran bandera del país amb el lema no a la guerra traduït a diferents idiomes, entre ells l’ucraïnès.

Ciudatanes ucraïneses no han pogut contenir l’emoció a la protesta del Raval

En un moment de la concentració, dues dones d’Ucraïna s’han reconegut al darrere de pancarta del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i no han pogut contenir les llàgrimes per l’emoció del moment.

FOTOS | Concentració contra la guerra d’Ucraïna a Terrassa

Una representació municipal liderada per l’alcalde, Jordi Ballart, ha presidit la concentració d’aquesta tarda al Raval. La vicepresidenta de l’ONG TANU, que treballa amb nens ucraïnesos des de fa més de dues dècades a través de les acollides familiars, ha volgut sumar-se a l’acte. Fer Justo ha acompanyat en tot moment la delegació municipal.

Durant la concentració, l’alcalde ha expressat la solidaritat de Terrassa “amb tota la població d’Ucraïna, així com també molt especialment amb els terrassencs d’origen ucraïnès, en aquests moments d’incertesa i de dolor”. La guerra, ha afegit, “en totes les seves formes no genera altra cosa que dolor, injustícia i pèrdues de tota mena”. També ha expressat la confiança “en l’efectivitat de les mesures pacífiques i proporcionals de la resposta internacional”. Ballart ha tancat la seva intervenció reiterant l’oferiment de la ciutat a acollir persones refugiades procedents d’Ucraïna.

A la concentració també han intervingut dues persones representants del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i d’Espai Drets, que han donat lectura a un manifest. Les entitats han demanat “una resposta contundent i unitària de tot el món per condemnar aquesta nova agressió amb determinació i solidaritat”, i han exigit a la comunitat internacional que dediqui esforços a aconseguir, “per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores, un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna”.

El Consell també ha volgut denunciar els atacs a la ciutadania russa “que no pot exercir lliurement el dret a la llibertat d’expressió i a la protesta”.

La concentració ha acabat amb la lectura d’un poema per part d’Anna Bitrià, membre del Casal de la Dona, i la col·locació d’espelmes amb el símbol de la pau al terre del Raval.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Clam contra la guerra i per la llibertat d’Ucraïna al Raval
To Top