Publicitat
Terrassa

Bizum per pagar multes i impostos

El tinent d’alcalde Isaac Albert anuncia que la nova modalitat de pagment ja és activa

El pagament per Bizum ja és una realitat / nebridi aróztegui

Aquest dilluns entren en servei noves modalitats de pagament dels rebuts municipals que permetran fer-ho de manera àgil i sense moure’s de casa o de la feina, fent servir el dispositiu mòbil. Isaac Albert, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert ho acaba d’anunciar en xarxes socials.

L’Ajuntament de Terrassa incorpora el pagament per Bizum de les multes, les taxes i els impostos municipals, a banda de la resta de rebuts. Els serveis tècnics municipals ja han realitzat les proves de la seu electrònica per garantir que els procediments funcionen amb eficàcia i agilitat. Un cop el procés validat, el pagament per Bizum entra en servei.

La ciutadania podrà abonar tots els rebuts municipals de manera molt més senzilla que via targeta de crèdit o de dèbit. Només caldrà entrar a la seu electrònica municipal i introduir el número de mòbil i el codi d’autentificació.

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb el Banc de Sabadell, que exercirà d’entitat col·laboradora i gestionarà el TPV de la seu electrònica municipal. Les operacions amb Bizum tindran un límit de 3 mil euros.

“Els nous temps ens demanen noves mesures -comenta el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert Isaac Albert-, encaminades no només a facilitar els pagaments d’impostos, taxes i preus públics, sinó també a reduir la bretxa digital per aquelles persones amb majors dificultats, tot transformant la relació entre la ciutadania i l’administració”.

La posada en marxa del pagament per Bizum entrarà en servei acompanyada d’altres formes de pagament que faran més àgil i accessible a tothom la tramitació. La liquidació dels rebuts municipals es podrà fer també per caixer automàtic i per correu.

L’Ajuntament instal·larà de moment un primer caixer a un centre cívic encara per concretar i comprovarà el funcionament del sistema, que en el futur portarà els caixers automàtics a altres equipaments municipals.

Pel que fa al pagament per correu, aquesta modalitat permetrà pagar també amb efectiu, a qualsevol de les oficines de Correus. L’Ajuntament està acabant de tancar els detalls del procediment amb Correus, que cobrarà entre 1 i 2 euros per transacció. De les noves fórmules, aquesta és l’única que incorpora un cost econòmic afegit.

Al febrer, un acord de junta de portaveus impulsat per Ciutadans proposava la incorporació del pagament per Bizum als rebuts municipals. L’acord va tenir el vot de tots els grups excepte ERC. Els republicans, que gestionen l’àrea tributària, tenien a punt la mesura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top