Publicitat
Terrassa

La terrassenca Maria Sirvent encapçala l’única candidatura al secretariat de la CUP

La votació per a la renovació de l’òrgan serà telemàtica i es farà del 7 al 9 de març

La terrassenca Maria Sirvent / Nebridi Aróztegui

La CUP ha acordat internament formar una única candidatura per integrar el seu nou secretariat nacional, que és l’executiva de la formació anticapitalista i que està encapçalada per l’exregidora terrassenca i exdiputada al Parlament Maria Sirvent.

La CUP ha donat a conèixer aquest dimarts la candidatura formada per quinze persones que serà proposada a la militància perquè la validi en una votació telemàtica entre els dies 7 i 9 de març, el resultat de la qual serà donat a conèixer l’endemà.

El secretariat nacional de la CUP, l’òrgan encarregat de la coordinació del partit i de la gestió del seu dia a dia, està format per 15 militants. D’aquests, 11 seran els integrants de l’única candidatura col·lectiva que s’ha presentat. L’equip el lidera l’exdiputada Maria Sirvent, que va ser també l’assessora de Pau Juvillà a la Mesa del Parlament fins que va ser inhabilitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Actualment Sirvent és l’assessora del nou secretari tercer de l’òrgan, Carles Riera.

A banda de Sirvent, la candidatura està integrada per Joan Ramon Sanz (Nord Oriental), Gemma Codina (Catalunya Central), Txus Magallon (Penedès), Marta Gilabert (Barcelona), Albert Gimenez (Vallès Occidental), Laure Vega (Baix Llobregat), Jordi Barbero (Baix Llobregat), Quim Soler (Alt Ter), Ester Diaz (Vallès Occidental), i Edgar Fernández (El Camp).

Al marge d’aquesta llista s’ha registrat també quatre candidatures individuals, que seran votades també per la militància. Aquests quatre noms són Hug Lucchetti (Vallès Oriental – Baix Montseny), Iñigo Robredo (Baix Llobregat), Jaume Casals (Catalunya Central) i Isa Chacón (Barcelona).

Tant els membres de la candidatura unitària com els de les quatre individuals podran presentar a la militància la seva campanya i programa a partir d’aquest dimarts i fins al diumenge 6 de març.

Segons la CUP, l’equip unitari té com a objectiu principal ser un instrument útil “per fer avançar el país en la garantia dels drets socials, nacionals i democràtics”. Tindrà la vista posada, a més, en “el calendari institucional i electoral”, amb unes eleccions municipals a curt termini en les quals la CUP es planteja com a repte recuperar posicions perdudes en els anteriors comicis.

El nou secretariat nacional tindrà també com a objectiu “recuperar la mobilització i l’organització per generar les bases d’un nou embat nacional, social i democràtic als Països Catalans”, precisen els anticapitalistes en un comunicat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top