Publicitat
Terrassa

Menys segregació escolar

La comunitat educativa s’ha implicat en les mesures per a revertir la situació

Les escoles de Terrassa caminen cap a l'equitat

Terrassa ha aconseguit sortir de la capçalera de la llista de ciutats en més segregació escolar. El nou informe del síndic de Greuges de Catalunya, que estudia aquesta derivada a les aules, situa al municipi en el lloc vuitè quant a segregació en les etapes d’infantil i primària, i en el lloc 16 en secundària.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, que ha donat les dades a l’escola El Vallès, ha manifestat que “és una molt bona notícia perquè hem deixat de ser els primers en discriminació escolar. Hem retrocedit, però en aquest cas el retrocés és per bé”. La regidora ha afegit que “no ens volem aturar aquí. El repte és deixar de sortir en llistes d’aquesta categoria”.

La qüestió de la segregació escolar a la ciutat es va constatar amb dades explícites en l’informe de la Sindicatura de Greuges de Catalunya de l‘any 2016. Es va constatar una realitat a les aules que ja feia molts cursos que es donava, però no es posava solució. A partir de llavors, el mateix Síndic va impulsar un pacte per a l’educació i es van aprovar mesures per revertir la situació.

Terrassa va ser una de les primeres ciutats a implementar, per exemple, un nombre de places de reserva per necessitats educatives especials o alumnes de famílies vulnerables a tota la xarxa, la pública i concertada. També ha estat un dels municipis que ha aplicat la baixada i tancament de ràtio a centres de més complexitat. Aquestes mesures han fet que les escoles amb més diversitat poguessin gestionar millor els seus projectes amb classes menys plenes. També ha afavorit que la matrícula viva es pugui repartir millor en tota la ciutat i que deixes de concentrar-se en unes escoles concretes com passava.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top