Publicitat
Terrassa

Tanca el Carné de la Rambla d’Ègara de Terrassa

El forn portava obert des del 1991. Des de les obres per transformar la Rambla d’Ègara en un pas especialment per vianants, les vendes del Carné van afluixar

El Carné de la Rambla d'Ègara, 140

Un cartell d’acomiadament i d’agraïment per tots els anys de fidelitat es pot llegir a la porta d’entrada del Carné de la Rambla d’Ègara, 140, que va tancar oficialment les seves portes dissabte després de 31 anys obert. El tancament va coincidir amb Sant Josep, dia del pare, i per tant amb les últimes coques típiques del dia que l’establiment ha servit en aquest punt de la Rambla.

Els últims pastissos de Sant Josep venuts al Carné de la Rambla d’Ègara

La família Carné ha declarat que un dels motius principals del tancament és que les vendes han anat afluixant des de les obres de la Rambla d’Ègara, que va passar a ser principalment per a vianants el 2011. Des de llavors, el Carné de la Rambla d’Ègara no ha tornat a recuperar el ritme d’abans, que també va abaixar amb la crisi del 2017 i la pandèmia.

De la mateixa manera, els Carné han declarat que dissabte van tancar oficialment la sucursal del Carrer Núria, 153, perquè amb els canvis del barri les vendes havien afluixat. Un dels altres motius del tancament d’ambdues sucursals és el boom de franquícies i forns que han obert arreu de Terrassa, que ha creat més competència dins del sector.

La família Carné ha intentat traspassar ambdós locals a un pròxim forn. Amb el de la Rambla no ha tingut sort, però és possible que el del carrer Núria es traspassi. Els Carné han anunciat que han preferit centrar-se en les sucursals que resten obertes a la nostra ciutat, que en són cinc amb el recent tancament d’aquestes dues, i treure’ls el major potencial. Un dels forns que es trobarà amb més clientela, especialment d’aquells terrassencs que compraven des de sempre al Carné de la Rambla, és el que està situat al Raval de Montserrat i va ser reformat fa uns anys.

Un forn amb aires de barri

L’emblemàtic forn formava part del barri des del 1991, quan va obrir com a cinquena sucursal dels Carné a Terrassa. Abans, l’establiment de la Rambla d’Ègara 140 era dels mateixos propietaris que actualment, però al seu lloc hi havia l’Autoescola Solsona. Durant tres anys, el local va ser llogat a l’autoescola de La Rambla, que actualment es situa al carrer Arquímedes, 201.

La història dels forns Carné, però, es remunta a l’any 1948, quan Francisco Carné i Casanovas va traslladar-se amb la seva família a Terrassa, procedent de Sant Llorenç Savall. El primer forn que va adquirir va ser un petit forn amb obrador i botiga al carrer Agricultura, que encara manté.  Uns anys més tard va poder obrir la primera sucursal al carrer Germà Joaquim.

Amb els anys, es va fer el canvi generacional cap al seu fill Josep Mª Carné i Pla i la seva dona Mª Carme Claveria i Soler els quals, amb una visió mes àmplia del negoci i molt d’esforç van començar a expandir el negoci pel barri de Can Palet. A principis dels 90, es va fer la primera gran aposta per anar cap al centre de Terrassa, i va ser quan es va decidir obrir el forn Carné a la Rambla d’Egara. A partir de llavors, ja establerts al centre, la familia va obrir tres sucursals més.

L’any 2011 va obrir la vuitena sucursal a l’Avinguda Jacquard, amb una botiga amb un nou disseny on es comença a identificar la influència d’una nova generació, la de Carles Carné Claveria. Avui dia, la marca compta amb cinc sucursals a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top