Publicitat
Terrassa

La Fira de l’Oliva retorna amb èxit i varietat

La fira ha omplert la Plaça de Ca n’Anglada i els carrers del voltant amb més de 50 parades

La fira de l'Oliva / Santi Clotet

Després de dos anys d’anormalitat per la pandèmia, la setena edició de la Fira de l’Oliva, organitzada per l’Associació de Comerciants i Professionals El Tomb Ca n’Anglada ha retornat a Ca n’Anglada per animar el barri i oferir mostres i degustacions del clar producte estrella: l’oli d’oliva, fet a partir de les millors olives del nostre país.

Els terrassencs s’han passejat durant tot el dia pel cor de la fira, la Plaça de Ca n’Anglada, on han trobat més de 50 parades que oferien, a més d’olives de diferents tipus i oli d’oliva, una combinació d’aliments molt variats que contenien aquest ingredient fonamental -des de mel, fins a formatges, bunyols de bacallà i croquetes, entre d’altres-.

La Fira de l’Oliva ha reunit més de 50 parades / Santi Olivet

“Sembla que la gent té ganes de sortir, però la recuperació és lenta. Hem vingut enguany a la fira de l’oliva perquè tots els aliments que venem són cuinats per nosaltres amb oli d’oliva. És un ingredient fonamental en la nostra dieta”, ha comentat la Montserrat Saurí, al capdavant d’una parada d’olives, bacallà i bunyols, que ha vingut des d’Arenys del Munt a la fira.

Altres comerciants presents han valorat positivament la rebuda de la setena edició de la fira: “D’ençà que ha començat la fira no ens podem queixar amb les vendes. Hi ha molt ambient i es nota que la gent tenia ganes que retornés la fira de l’oliva al 100%. Nosaltres ens especialitzem en oli d’oliva, que portem des de Fiñana, i també en mel” ha comentat l’Helena, originària de Fiñana i distribuïdora de l’oli d’Almazara, molt popular a la fira, mentre atenia la fila de clients que volien o bé degustar els diferents tipus d’oli o adquirir-ne per al seu gust particular.

La fira ha atret egarencs de tots els barris, però en concret els veïns i veïnes de Ca n’Anglada que gaudeixen cada any de la fira s’han alegrat que retorni la iniciativa sense restriccions: “Estic molt contenta que es faci la fira. Compro productes de proximitat i de bona qualitat, cuino moltíssim amb olives i oli d’oliva. A més, gaudeixo de la música”, ha comentat la Pilar, veïna del barri de tota la vida i assistent anual a la Fira de l’Oliva, al so de les trompetes i saxofons de la banda musical que passava pel costat. La Pilar ha comprat formatge i oli d’Almazara.

El Grup Candaos davant del Bar Eloy, durant la Fira de l’Oliva / Santi Olivet

En José Miguel, també veí de Ca n’Anglada des de sempre, ha concordat amb la Pilar: “Aquest tipus d’esdeveniments dinamitzen el barri, i fan molta falta. Des de l’Avinguda Barcelona fins la plaça hi ha activitats, no només d’alimentació, sinó també d’entreteniment durant tot el dia”, ha afegit.

D’aquesta manera, els egarencs han pogut gaudir de parades de bijuteria i menjar per emportar, així com degustacions populars de pa d’olives amb botifarra i de “migas”, a banda d’una parada de xocolata solidària. No han faltat les tradicionals activitats que conviden a la participació de tot el barri: la plantada de l’olivera i el concurs de llançament de pinyol.

Per als més petits, un seguit d’activitats infantils pensades per a ells ha adornat els voltants de la plaça Ca n’Anglada, a banda de les narracions de contes i tallers. Els sis establiments del barri que participen en la Ruta de la Tapa continuaran servint una tapa exclusiva relacionada amb l’oli d’oliva fins demà diumenge.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top