Publicitat
Terrassa

Descarten la gestió externa del CAAD

El govern manté el model de gestió pública del refugi d’animals. Sortirà d’Eco-Equip per passar a Benestar Animal

Benestar Animal actualitzar els criteris de gestió del CAAD / A.Tallón

La renovació del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD) es veurà reflectida en els criteris, però no en el model de gestió de l’equipament. L’equip de govern ha descartat l’adjudicació de la direcció de l’equipament a una entitat animalista i opta finalment per la gestió directa.

La decisió respon a dos factors determinants. El primer, un informe inicial dels serveis econòmics municipals que defensava la gestió pública com a millor que la concessió a una entitat externa i, el segon, l’objectiu de garantir les condicions i els drets laborals de la plantilla del CAAD, fins ara adscrita a l’empresa municipal Eco-Equip.

“L’informe és clar en favor de la gestió directa i la licitació podria perjudicar els treballadors –comenta Noel Duque, tinent d’alcalde de Drets Socials i regidor de Benestar Animal. Mantenim doncs la finalitat que el CAAD passi a dependre de la regidoria de Benestar Animal, primer modificant el reglament del centre i després buscant la fórmula perquè no estigui dins d’una empresa municipal de neteja”.

Duque explica que la regidoria de Benestar Animal espera desvincular el CAAD d’Eco-Equip “abans de finalitzar el mandat” i assumir la gestió de l’equipament. “Amb tot el respecte a la feina feta fins ara”, vol puntualitzar.

Un segon informe

La regidoria de Benestar Animal ha rebut un segon informe sobre la gestió del CAAD que presentarà als grups municipals. La seva prioritat, a partir d’ara, és actualitzar un reglament que deixarà clar que la regidoria de Benestar Animal serà la responsable de marcar les directrius del servei municipal i materialitzar la sortida del CAAD del paraigua d’Eco-Equip.

El model de gestió del CAAD ha generat debat no només entre les entitats animalistes, que reivindiquen el principi del benestar animal, si no també en l’àmbit polític i al mateix centre. Els treballadors del CAAD van ser els primers a aixecar la veu quan va transcendir la voluntat municipal de deixar la gestió de l’equipament en mans d’una entitat animalista. La plantilla va qüestionar que la gestió externa de l’equipament fos més econòmica i va expressar la seva inquietud per la conservació dels drets laborals.

El PSC també va rebutjar la gestió privada del centre i va defensar que continués sent un equipament de gestió pública, sota les directrius de la regidoria de Benestar Animal.

Ara, el govern deixa clar que descarta licitar la gestió del CAAD i que farà els passos perquè l’equipament depengui de la regidoria de Benestar Animal.

Un centre de pas i sense gàbies

La regidoria de Benestar Animal té a punt un canvi de paradigma en la gestió del CAAD, un projecte en sintonia amb les entitats animalistes. Vol que el centre sigui un espai de pas i no d’estada per a gossos i gats, fomentant alternatives d’adopció prèvies a l’arribada dels animals i substituint les gàbies tradicionals per casetes, amb passejades grupals que permetin als animals socialitzar i arribar a l’adopció en les millors condicions. Els voluntaris i les entitats animalistes tindran un major protagonisme en el CAAD, que establirà col·laboracions amb educadors canins per a millorar els protocols d’adopció i la transició a la llar en les millors condicions. L’increment de l’abandonament d’animals considerats potencialment perillosos serà una altra prioritat del centre, que lluitarà contra l’estigma.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top