Publicitat
Parades de llibres Plaça Vella Terrassa prèvia Sant Jordi Nebridi Aróztegui (1)
Terrassa

Llibres a Terrassa: a la salvació pels clàssics

Els llibreters confien en una bona diada

Parada de llibres aquest divendres a la Plaça Vella / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Cadascun cerca la seva resposta ens els prestatges de lletra impresa per alleugerir pesars o potser només es deixa portar pel costum de la tradició interrompuda per l’esquinçament de la pandèmia. Sigui pel que fos, hi ha ganes de moltes coses i hi ha ganes de tornar a embriagar-se de pàgines embolicades en paper de regal. Hi ha ganes de Sant Jordi i els llibreters ho noten. Com bona part dels compradors esperen a última hora per adquirir llibres, encara es desconeixen les dades de vendes, ni tan sols aproximades. Però sí que es perceben les tendències dels darrers dies, i es percep l’ambient. Les novetats d’autors consolidats prevalen en aquesta brisa de recuperació i els clàssics que restauren ferides i salven nits negres s’apunten a la marxa enrere.

Com va la cosa en el sector de venda de llibres? Es nota un millor ritme de vendes? Estan vostès esperançats? S’obre el registre d’il·lusions, matisat per les naturals cauteles de seguretat, en les respostes dels llibreters. “Estem notant una bona afluència de clients, en bona part provocada per la relaxació de les restriccions sanitàries. Tot ens convida a pensar en una tendència positiva”, diu Judit López, responsable de la botiga d’Abacus Cooperativa, al carrer de la Font Vella.

Aquest establiment, com d’altres del sector, ha volgut convertir el mes d’abril en mes de Sant Jordi, en bestreta de la diada d’aquest dissabte, fent promocions especials i escalfant l’ambient. Però el dia és el dia, i aquest dissabte s’esperen llibreries plenes. Com sempre, com abans, com si tots volguéssim tancar els ulls amb poder d’amnèsia selectiva i oblidar dos anys de neguits i drama, primer, i de lenta recuperació amb timidesa, després. Enguany, tot sembla diferent.

llibreria Re-read Terrassa Nebridi Aróztegui (8)

Llibres a l’establiment Re-Read de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La ficció continua tirant molt, i també el llibre infantil i la novel·la juvenil, afirma Judit López. Aquests dies es ven de tot, però triomfen, com sempre, les novetats editorials d’autors consolidats, Ken Follett, Santiago Posteguillo. “Funciona molt el gènere de novel·la històrica i la fantasia i la intriga”, afegeix la responsable de l’Abacus.

Tòpics

“Dir que la gent jove no llegeix és un tòpic molt exagerat. Aquí cada vegada ve més gent jove, i buscant als clàssics, cada cop més”, sosté Pere Galcerán, el responsable del Re-Read de la rambla d’Ègara, establiment de llibres de segona mà molt freqüentat aquests dies per clients que poden adquirir diversos volums al preu d’una novetat editorial. Està de moda també el feminisme, afegeix Galcerán. Moltes persones cerquen autores oblidades i ara reivindicades.

I els clàssics, reitera. Minuts després, Víctor García, sol·lícit com sempre, mostra a un freqüentador de la seva llibreria, Tres de Paper, a la carretera de Matadepera, un exemplar de “El gat que estimava els llibres”, de Sosuke Natsukawa, que ha tombat la porta de les novetats en un negoci que, menys per la pandèmia que per una bolcada en els costums en aquesta era tecnològica, sobreviu com pot.

En el cas de Tres de Paper, sobreviu amb aquesta tremolor d’emoció en l’amor pels llibres que desprèn el personal del que va ser quiosc emblemàtic. La gent s’ha cansat una mica de la novel·la negra “amb tantes sèries de plataformes digitals”, diu el llibreter. Un client s’ha quedat “La metamorfosi” d’Ovidio de segona mà. Els clàssics. “Necessitem humanitat. La gent necessita respirar i veure el sol”, conclou el Víctor, que és com un gat que estima el llibres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Llibres a Terrassa: a la salvació pels clàssics
To Top