Publicitat
Terrassa

“Han d’aprendre que hi ha vida fora de les pantalles”

El relat infantil guanyador de la cinquena edició del concurs de MútuaTerrassa per Sant Jordi es titula “En Víctor i la consola” i tracta sobre l’ús responsable de les tecnologies

Un centenar d’alumnes de l’escola Avet han assistit a la teatralització del conte / Alberto Tallón

Ana Jorge Castillo és l’autora de “En Víctor i la consola”, el relat guanyador del concurs de Sant Jordi d’enguany organitzat per l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. L’entitat celebra cada any per aquestes dates un concurs de relats dirigits a nens d’entre 5 a 10 anys, enfocats en alguna temàtica relacionada amb la salut, per tal que els infants interioritzin bons hàbits. Aquesta cinquena edició, la temàtica ha estat l’ús responsable de les tecnologies.

La terrassenca i infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de la Mútua, Ana Jorge Castillo, ha estat la premiada. “Els infants han d’aprendre que hi ha vida fora de les pantalles. Les tecnologies es poden utilitzar amb una finalitat didàctica, a més de lúdica, però han d’aprende a no abusar d’elles”, va matisar Jorge Castillo, sorpresa i alhora il·lusionada pel primer premi, que inclou la il·lustració del conte, enguany per la sabadellenca Carme Sala Villaplana.

Per primer cop des de l’inici de la pandèmia, la Mútua Terrassa va poder recuperar la teatralització presencial del conte guanyador, que va ser aquest passat dijous. La comunicadora i presentadora de televisió Elisabet Carnicé va teatralitzar les escenes del conte davant un centenar d’alumnes de P4 fins a segon de primària de l’escola Avet. Els infants participaven amb intervencions durant la funció, que va comptar amb jocs dalt i baix de l’escenari.

A continuació, la infermera de Salut Mental de Mútua, Mònica Lobo, va dirigir un torn de preguntes i respostes, per entendre què inquietava als nens i nenes de la sala. La majoria volien saber perquè no podien estar massa estona amb els aparells electrònics. “És important estar màxim 1 hora jugant i descansar cada 20 minuts de les pantalles. S’ha de fer cas als pares i només jugar després d’ajudar a casa o fer els deures”, va explicar Lobo.

El relat es podrà descarregar gratuïtament a través de la web corporativa de Mútua a partir del 23 d’abril.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top