Publicitat
Terrassa

Espectacular operació antidroga a Terrassa

El Grup Especial d’Intervenció ha participat en el dispositiu

Diverses dotacions de Mossos d'Esquadra, aquest dijous al barri de Sant Pere Nord / ALBERTO TALLÓN

Agents del Grup d’Intervenció Especial (GEI), preparats per a situacions de risc màxim, metralletes en mà, estaven apostats davant de la casa mentre mossos de paisà entraven i sortien. Part de  Sant Pere Nord, entre el carrer de Roig Ventura i la d’Alcoi, i entre Doctor Ferran i Pompeu Fabra, ha estat presa aquest dijous durant més de tres hores en un operatiu espectacular dels Mossos d’Esquadra contra el suposat tràfic de drogues en un edifici ocupat. El cansament veïnal era insuportable ja. El dispositiu, que ha inclòs l’ús de la unitat canina i d’un dron, s’ha dut a terme a la cantonada del carrer de Girona amb el de Pintor Borrassà, i s’ha saldat amb dos detinguts.

Els conflictes de convivència eren constants des de feia molts mesos, com va denunciar el veïnat i va informar aquest diari. La policia havia acudit a aquesta zona en desenes d’ocasions: per baralles, per crits nocturns, pel tràfec de toxicòmans, per incendis per sobrecàrrega elèctrica, per xeringues abandonades en el terra al carrer, per robatoris, per drogodependents dormint en el terra de la plaça de la Constitució, a uns metres de la finca. Les reunions amb representants policials i municipals se succeïen. L’associació de veïns de Sant Pere Nord va prestar un suport sense fissures al veïnat maltractat.

Els mossos vigilaven l’edifici, de planta baixa i dues plantes, amb entrada pel carrer de Girona. Aquest passat dimecres van detenir en els voltants un individu, pel que sembla resident en l’edifici, al qual els agents van sorprendre quan presumptament venia cocaïna a un altre. Ja s’havia sol·licitat una autorització judicial per entrar en l’immoble, i la autorizació ha arribat aquest dijous al migdia. La detenció va precipitar la intervenció.

FOTOS | Operació especial dels Mossos en un narcopis de Terrassa

A les 15 hores ha arribat una furgoneta sense logotipar dels mossos. Els veïns han vist uns agents de paisà més amunt, esperant amb discreció en una zona enjardinada del carrer d’Alcoi. Minuts després s’ha desplegat l’operatiu, espectacular, amb agents de la Policia Municipal tallant els carrers i mossos de paisà. I amb el GEI de suport.

Armes, escuts

Alguns veïns han estat comminats a no sortir de casa seva quan es disposaven a fer-ho. “M’han dit que tornés a entrar”, ha comentat un veí del carrer del Pintor Borrassà que s’ha topat amb un mosso del grup especial, amb proteccions balístiques, amb l’arma a la mà. “Per la seva seguretat, no pot sortir”, ha dit un mosso a una altra veïna que marxava cap a la feina.

Des de l’exterior es veia els agents escorcollar diverses dependències de l’edifici. Han voltejat sofàs, han tret tapes de les caixes de persianes, han inspeccionat gran quantitat de roba acumulada. Han fet sortir un parell de dones amb els seus fills menors. A les 17.45 ha arribat la unitat canina. Una comissió judicial ho havia fet a les 16.01 hores. S’ha fotografiat la connexió elèctrica de la façana, renegrida per un incendi. Un altre individu ha estat detingut. Pel que sembla, és el pare de l’arrestat dimecres. L’operatiu ha acabat a les 18.15.

L’Ajuntament té oberts diversos expedients sobre l’edifici i la seva activitat. Es presumeix que el vast operatiu d’aquest dijous accelerarà les intervencions d’Urbanisme, per exemple, i els processos de desallotjament de la finca. “Ja era hora. Estem vivint una situació terrible”, ha dit un veí a una mossa quan l’operació ja llanguia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top