Publicitat
Solar de Can Roca possible ubicació de la Biblioteca del districte 5 BD% Alberto tallón (5)
Terrassa

Un nou parc amb biblioteca a Terrassa

Projecte municipal per als terrenys de l’antic institut Can Roca

El solar està ubicat a l'avinguda de Béjar, al Pla del Bon Aire / ALBERTO TALLÓN

L’objecte és ”la creació d’un nou parc infantil per a l’ús públic dels terrenys on s’havien situat els mòduls de l’institut Can Roca”. Es recorda la possibilitat d’aixecar allà mateix la nova biblioteca del districte 5. Això indica la memòria del projecte de construcció d’un parc al Pla del Bon Aire, al solar ubicat entre l’avinguda de Béjar i els carrers de Sant Feliu de Llobregat i de Vilafranca del Penedès. L’Ajuntament hi promou un parc de 4.284 metres quadrats, amb una zona infantil de 378 metres quadrats i un àmbit de joc de trepa de 165 metres quadrats. La major part de l’espai (3.740 metres quadrats) serà de zona verda. El pressupost se situa al volant dels 330.000 euros i encara no han transcendit terminis de l’obra.

El Consistori ha aprovat inicialment aquest projecte d’actuació en un àmbit municipal subjecte a reivindicacions veïnals. L’any 2012, l’Ajuntament va cedir el seu ús provisional a la Generalitat per col·locar-hi els mòduls prefabricats de l’institut Can Roca, mentre no es construís l’edifici propi del centre educatiu. Aquell mateix any es va obrir l’activitat docent en els barracons. Va romandre allà sis anys. El 2018, un cop acabades les obres de l’institut, al carrer de Fàtima, la Generalitat va retirar els mòduls i la parcel·la va tornar a quedar sense ús. I s’anava degradant. Va esdevenir un niu de rates, males herbes i brutícia.

L’associació veïnal del Pla del Bon Aire va denunciar el deteriorament del solar, i la Generalitat el va netejar a finals del 2020. L’entitat tenia un projecte de parc que incloïa dos espais infantils, una vorera en forma de passeig, una pista esportiva, un aparcament, arbres i un pipicà. Al costat nord el solar confronta amb una escola-bressol.

La iniciativa municipal ara aprovada “vol restaurar l’espai verd preexistent” i donar resposta “a les demandes dels veïns del barri, que proposen la creació d’un nou parc infantil”. L’àrea infantil “està dissenyada per crear oportunitats de joc i interacció dels infants amb diversitat funcional”. El paviment serà de sauló. Hi haurà dues molles amb respatller, plataforma giratòria adaptada, tres gronxadors, un multijoc i un sorral, amb sorra rentada de riu procedent de Santa Coloma de Farners. I arbres, bancs i una font.

Previsió

L’informe municipal afirma que s’hi condicionarà un espai verd temporal, amb vegetació i arbrat, en el lloc previst per a la biblioteca, al tram sud del terreny, fins que es procedeixi a la construcció d’aquest equipament. L’actual biblioteca del districte 5 és a l’interior del CN Terrassa. De petites dimensions, insuficient, havia de sortir d’allà. Fa poc més de dos anys, l’Ajuntament considerava que el lloc millor per al nou equipament era el parc de les Nacions Unides, a Can Roca, però a finals del 2021 va cobrar força l’opció dels antics terrenys dels barracons, al costat sud.

Una comissió informativa va debatre el tema el desembre passat. El pla director de biblioteques preveia l’aixecament d’aquest edifici abans del 2025. El govern local assegurava que estava “dins dels terminis” i esperava un estudi de la Diputació de Barcelona per fonamentar el projecte executiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un nou parc amb biblioteca a Terrassa
To Top