Publicitat
Terrassa

Consulta pública per a l’ordenança reguladora de terrasses de bar

La ciutadania i les entitats afectades per la futura norma poden fer aportacions fins al proper 17 de maig

La plataforma Participa a Terrassa ha posat a disposició dels terrassencs el projecte de l’Ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari per fer una consulta prèvia del projecte, conèixer els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa i recollir l’opinió de la ciutadania, organitzacions i entitats de la ciutat que puguin estar afectades per la futura norma. La ciutadania i organitzacions interessades en participar-hi poden fer les seves aportacions fins al 17 de maig a través de https://participa.terrassa.cat/processes/cp-terrasses-2022.

L’increment de la demanda d’espais annexos als locals de restauració situats a l’aire lliure ha generat un canvi en l’espai púbic. Des de l’Ajuntament expliquen que davant d’aquesta situació, i per evitar que l’increment de la demanda pugui crear conflictes entre els diferents usos, s’ha optat per actualitzar la regulació de les autoritzacions de terrasses de bar i el seu mobiliari, a més d’incloure en la nova norma actualitzacions en temes com l’accessibilitat, o canvis, més flexibles, en aspectes com els materials del mobiliari, adequant-los a l’oferta actual. Al projecte de la nova norma, també s’inclou una proposta centrada en la regulació dels horaris; dels elements sonors i visuals, compatibilitzant-los amb la normativa actual; de la gestió dels residus generats a les terrasses, amb una revisió de la tipologia de les infraccions i la seva graduació, per adaptar-la a les diferents situacions.

Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, l’actualització de la ordenança “és un pas imprescindible per acabar de consolidar i ordenar l’espai públic després de les excepcions i autoritzacions que es van fer durant la pandèmia, en suport als establiments de restauració i entitats de la ciutat”. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde considera que “cal conèixer les diferents opinions dels afectats, però també dels usuaris d’aquests espais, per tal de poder regular-ho i garantir per una banda, la bona convivència als carrers i places de la ciutat, però també, oferir possibilitats als establiments”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Consulta pública per a l’ordenança reguladora de terrasses de bar
To Top