Publicitat
Terrassa

La Fira Modernista de Terrassa més viva

Els carrers i places s’han omplert de terrassencs vestits del 1900 i la majoria d’activitats previstes per aquest dissabte han esgotat entrades

La Fira Modernista aquest dissabte al Raval de Montserrat / Nebridi Aróztegui

Camises de punt, faldilles fetes amb mocadors de fer farcells i paraigües teixits amb ganxet. Una multitud d’egarencs i egarenques han omplert Terrassa amb el mateix esperit del 1900: el modernisme s’ha apoderat de la nostra ciutat durant tot el cap de setmana. Durant aquest dissabte s’ha respirat ambient modernista pels carrers i places, amb la il·lusió de recuperar una Fira Modernista totalment presencial.

Nebridi Aróztegui

Mentre alguns s’han vestit per primer cop de l’època, altres ja en són veterans. La Maria Àngels i la Carmen vestien unes llargues faldilles de colors amb camises de ganxet a sobre, a joc amb els barrets coberts amb flors que reposaven sobre el cap. L’Antonio, que passejava al seu costat, també vestia de l’època amb tratje i barret de copa. No han estat pocs els terrassencs que, encuriosits, els han aturat per fer-los fotografies. “Ja fa uns deu anys que anem a la Fira Modernista, i sempre intentem innovar amb els vestits. Ens passem uns dos mesos per enllestir-los“, ha esmentat la Maria Àngels. Al seu torn, la Carmen ha afegit: “Ens ha sorprès que enguany hi ha molta gent vestida d’època”.

De la mateixa manera, la Dolors, la Cèlia i l’Aurora s’han posat d’acord, com cada any, per vestir-se de blau, rosa i verd, amb temàtica modernista. Tenien la base del vestit comprada des de feia mesos, i l’han retocat amb tocs modernistes. Les seves famílies les han acompanyat en el seu passeig pel centre: “D’any en any planegem com anirem el següent any a la Fira Modernista”, ha comentat la Cèlia. “Volíem fer algunes de les activitats previstes per avui, però estan gairebé totes plenes. Farem la visita a la Casa Baltasar Gorina“, ha afegit la Dolors.

Nebridi Aróztegui

Les reserves per tastar el modernisme, doncs, han omplert gairebé totes les hores, en edificis emblemàtics com el Museu de Terrassa, el Museu Tèxtil, la Casa Alegre de Sagrera, la Masia Freixa o les activitats al MNACTEC. El carrer del Passeig, el Raval de Montserrat i la Rambla d’Ègara han viscut la degustació de ratafia tradicional i formatges o pa i verdures amb parades ambientades en el noucents, música en directe i el pas del trenet del 1900, amb les actuacions del circ Raluy.

Enguany, a més, el focus és universitari, amb motiu dels 120 anys de la col·locació de la primera pedra del Palau de les Indústries, l’origen de l’actual campus de la UPC. El Servei Universitari de l’Ajuntament de Terrassa ha promocionat el campus universitari amb visites guiades i una orla real del 1920 al carrer del Passeig, amb la qual la gent es feia fotografies. L’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa, a més, ha fet homenatge a la infermera Remei Marcet, personatge clau per la infermeria, i ha muntat un hospital de campanya amb activitats tant per a petits com grans.

Nebridi Aróztegui

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top