Publicitat
Terrassa

Un retrat de la secció Gent de Terrassa

El Gent de Terrassa, situat just enmig del Diari de Terrassa, repassa trajectòries de persones relacionades amb la ciutat, recorda una mica el passat i aporta altres temes

La doble pàgina diària, la secció Gent de Terrassa, amb diverses subseccions / alberto tallón

L’elaboració del Gent de Terrassa, la doble pàgina de cada dia al bell mig del diari, és una aposta de la direcció actual d’aquest mitjà per reflectir i donar protagonisme als terrassencs. Una manera de mostrar la ciutat des de tots els seus àmbits. Hi ha parts amb un treball de producció, com és el cas del Retrat i l’Ahir i Avui, que podem dir que són els seus dos pals de paller. La resta es basa a recuperar petites peces de la informació que s’han publicat a l’edició anterior o en entrevistes ràpides, fotos curioses o enquestes.

Per exemple, es recuperen algunes de les frases que han dit protagonistes d’aquestes pàgines, però que no han format part del titular. Frases que estan enmig d’una entrevista o d’una informació, que també poden ser rellevants. És com fer una mena de recordatori. Amb la xifra succeeix més o menys una cosa similar i es repeteix alguna dada que pot ser interessant i que ha quedat amagada.

Pel que fa al negoci, es va fent un repàs a diferents establiments, comerços o botigues de la ciutat. N’hi ha tantes, que cal tenir paciència per poder, algun dia sortir a aquestes pàgines. L’enquesta reflecteix el pensament sobre un tema per part de persones que circulen per la ciutat. És el moment del dia de sortir al carrer i fer una pregunta que demana un sí o un no i un motiu. A vegades, d’actualitat suprema i, altres, preguntes generals. Depèn del dia i, òbviament, de l’actualitat.

A l’entrevista que es va anomenar “Ping-Pong”, de pregunta-resposta ràpides, ara aparcada, però sempre a la “pole-position”, per si ha de sortir, l’ha substituït la Foto del Dia, un espai de galeria d’imatges (pròpies o alienes), curioses, cridaneres o que mostren algun fet que cal ressaltar.

El Retrat permet “retratar” a personatges que tenen relació amb la ciutat, sigui per motius de naixement, de residència o de relació laboral. Hi cap tothom, no és una qüestió només de persones de gran rellevància i reconeguts pels quatre cantons. No hi ha cap límit ni cap barrera. En moltes ocasions, els companys de la redacció suggereixen noms per ser els protagonistes del Retrat i, en altres, l’actualitat o la transcendència dels personatges posen de la seva part.

La part informativa

Si en el Retrat, la part informativa que suposa el repàs a una trajectòria és la base, en l’Ahir i Avui ja entra molta part de creativitat, pel que fa a l’espai escrit. S’intenta aprofitar alguns dels detalls de les fotografies per fer referències a records personals d’èpoques anteriors. De vegades, el que s’escriu no té molt a veure amb les imatges que, en molts dels casos, són una excusa per exposar algun tema o qüestió concreta. Pot passar de tot.

Les imatges, al principi, van ser presents gràcies a la deferència del nostre “historietista” de capçalera com és el Rafael Aróztegui. Ara s’han de calcar i quadrar al mil·límetre, feina impagable dels fotògrafs titulars de la casa, el Nebridi Aróztegui i l’Alberto Tallón. A la pàgina web de Diari de Terrassa, les podeu trobar totes i es pot comprovar aquesta tasca.

Ells s’encarreguen de fotografiar amb una precisió quirúrgica la fotografia actual, en consonància amb la imatge més antiga. L’arxiu del Diari de Terrassa ens proporciona molta part del material, si bé s’ha de destacar la feina de col·laboració que fan des de l’Arxiu Municipal la Montse Cuyàs i la Montse Olivares. L’agraïment al seu ajut és infinit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top