Publicitat
Terrassa

TxT vol consensuar amb els agents econòmics la reserva del 30% per habitatge protegit

El partit de Jordi Ballart proposa una trobada amb Cambra, Cecot i el Gremi de Constructors

Jordi Ballart, líder de Tot per Terrassa i alcalde de la ciutat / Nebridi Aróztegui

 Tot per Terrassa (TxT), grup majoritari al govern de la ciutat,  ha anunciat que exposarà a representants de la CECOT, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i el Gremi de la Construcció del Vallès la proposta de treballar el projecte de reserva d’habitatges de protecció oficial (HPO) en el marc d’una comissió público-privada.

La formació anuncia que proposarà als principals agents econòmics de la ciutat una trobada per a abordar i plantejar una proposta de consens en relació al projecte de reserva del 30% d’habitatges de protecció oficial (HPO) que s’ha anunciat els darrers dies des de l’Ajuntament. L’objectiu és “que no hi surti perjudicada cap família, cap infant i cap persona en situació de vulnerabilitat i, alhora, s’afavoreixi a la igualtat d’oportunitats amb la garantia d’un nombre d’HPO suficient a un preu limitat”, afirmen des de  TxT.

Des de la formació municipalista es defensa que, en matèria de promocions de vivendes i creixement del parc públic de la ciutat, “cal trobar el punt d’equilibri entre garantir que Terrassa sigui una ciutat de drets i que preservi el dret d’accés a l’habitatge, amb una proposta de consens que permeti diversificar la creació de noves promocions a la ciutat”.

Tot per Terrassa anuncia la seva voluntat de negociar amb el sector econòmic de la ciutat, després que els constructors advertissin a finals de 2021 que la decisió aturarà l’edificació a la ciutat. Precisament el Gremi de la Construcció ha anunciat per demà una compareixença sobre el tema.

En paral·lel, la Cambra de Comerç ha manifestat aquesta setmana la sorpresa pel fet que ERC, soci de govern, no va informar de la iniciativa de reserva de HPO a la reunió mantinguda recentment amb els líders republicans. A la trobada hi van assistir el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert i la candidata d’ERC a les eleccions municipals, Ona Martínez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
TxT vol consensuar amb els agents econòmics la reserva del 30% per habitatge protegit
To Top