Publicitat
Terrassa

Dues germanes terrassenques, torturades i assassinades al Pakistan

dues germanes assassinades

Tenien 21 i 23 anys i es van negar a casar-se per obligació

Les germanes Urooj i Anisa Abbas

Les germanes Urooj i Anisa Abbas, de 21 i 23 anys respectivament, van ser torturades i assassinades al Pakistan la matinada de divendres a dissabte. Eren originàries d’aquest país, però tenien la nacionalitat espanyola i residien a Terrassa. Diumenge, la policia de Punjab, a tocar de l’Índia, va detenir sis persones acusades del seu assassinat. Segons fonts del diari El Caso, les dues germanes havien anat al Pakistan a veure els seus pares, on la família havia concertat un casament forçós amb dos cosins. Elles s’hi van negar. Sense saber-ho, estaven casades amb dos homes que ni tan sols coneixien. L’acord l’havien dut a terme les respectives famílies.

Les germanes Abbas van voler anul·lar el casament, però cap de les dues famílies ho va acceptar. Al Pakistan, desfer un acord d’aquesta mena és considerat un “deshonor” per a la família que fins i tot pot acabar amb la vida de les dones que s’hi vulguin negar. La família va orquestrar un anomenat “crim d’honor” i sembla ser que les van matar a la zona d’on era la família, concretametn a Gujrat, a la província pakistanesa de Punjab.

Segons expliquen mitjans del Pakistan, les noies van ser convidades per la família a visitar aquesta zona rural de Gujrat per passar-hi uns dies i parlar del casament. Elles, però, no volein saber res de la boda i volien tornar a Terrassa soles, sense els dos “marits” que els havien imposat.

Sembla ser que en la tortura i assassinat de la Urooj i l’Anisa hi van participar pressumptament, un dels germans de les víctimes, un oncle, els dos “marits”, un cosí i els pares dels marits. La policia busca més persones, també acusades de participar en la tortura mortal de les dues germanes de Terrassa.

Al Pakistan, cada any mil dones són assassinades per les seves famílies quan no volen casar-se amb qui la família ha decidit, especialment en zones rurals. Tot i que els sospitosos han estat detinguts, no es tracta de crims massa mal vistos i existeix, en molts casos, impunitat per als assassins.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top