Publicitat
Terrassa

Nou mercat de segona mà a Terrassa

queixes per poc espai per entrada de vehícles d'emergències a carrer Tarragona Can Tusell Alberto Tallón (2)

Iniciativa per dinamitzar el barri de Can Tusell

Carrer de Tarragona / ALBERTO TALLÓN

Tindrà parades en les dues parts del barri i començarà a funcionar l’octubre vinent, segons les previsions. Can Tusell disposarà d’un mercat de segona mà en el qual els veïns del barri podran vendre els seus articles. La iniciativa ha quallat gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’associació de veïns del barri. La decisió està presa i només falten uns serrells per concretar-la. Per concretar. per exemple, la xifra de paradetes a instal·lar.

En principi, l’activitat es col·locarà en dos carrers del barri, una a Can Tusell de dalt i una altra a Can Tusell de baix, com els propis residents anomenen de manera popular els dos sectors del barri, separats per l’avinguda de Béjar. A dalt, els llocs de venda seran al carrer de Tarragona, per sobre del carrer del Llevant. A baix, al carrer del Xaloc.

La proposta va néixer fa uns mesos en una reunió entre l’associació veïnal, entitats com l’Esplai La Fàbrica i responsables municipals, amb el regidor Noel Duque al capdavant, per dinamitzar un barri amb un sector comercial en les últimes. Té tres locals comercials oberts en la part nord i dos en la part sud. Al carrer del Xaloc, per exemple, els baixos dels blocs són una col·lecció de persianes tancades, testimoni trist del passat de no fa tant. Donar vida a aquests espais inerts per acollir entitats era una de les idees, però aquesta línia d’actuació haurà d’esperar: no és fàcil avançar en aquest terreny amb locals que, en molts casos, pertanyen a mans privades.

Actes culturals

Una altra idea, la que sembla que fructifica, era la de crear un mercat ambulant de segona mà. Aviat es va veure que la possibilitat era factible. Un dels motius per impulsar la proposta és l’interès de l’associació de veïns de donar a conèixer el barri a la resta de la ciutat, i de convertir-lo, per què no, en possible destí d’altres conciutadans, almenys alguns dies.

El mercat ambulant de Can Tusell se celebrarà, en principi, un dissabte al mes, als matins. I la intenció dels seus promotors és que aquesta activitat comercial no s’esgoti en si mateixa, sinó que sigui el centre d’atenció per portar a Can Tusell activitats de caire cultural: un dia castells, per exemple, un altre dia jazz, depenent dels programes preparats per als districtes. El mercat serà similar al de Les Puces, que se celebra al parc de Sant Jordi el darrer dissabte del mes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top