Publicitat
Bombers en un incendi
Terrassa

Gairebé 3.700 hectàrees de bosc en risc d’incendi a Terrassa

Una càmera vigilarà la zona oest del terme

Intervenció dels bombers en un incendi a Can Boada del Pi

La meitat del terme municipal de Terrassa, 3.694 hectàrees, són boscos i està en alt risc d’incendis a partir d’aquest dimecres. L’Ajuntament ha assegurat fa uns minuts que la ciutat està preparada per a aquest estiu calent, d’altes temperatures i una gran sequera acumulada que anuncia una temporada “més crua que la de l’any passat”, en paraules de Jordi Moreno, cap del parc de Bombers de Terrassa. Entre els dispositius contra incendis figura enguany l’activació d’una càmera en el sector oest de la ciutat, un equip tecnològic que dona cobertura de vigilància al Roc Blanc, Can Trias i Can Poal.

Al parc de Terrassa hi ha set bombers per torn, més tres de pràctiques i tres auxiliars forestals que s’incorporaran al treball immediatament. I mitja dotzena de vehicles disponibles. “Treballem en xarxa”, ha recalcat Moreno per al·ludir al suport eventual que prestarien altres parcs en el cas que un incendi forestal es descontrolés a Terrassa.

ADF

Voluntaris d’ADF de la comarca en una reunió.

L’operatiu d’emergències es complementa a la ciutat amb els 50 voluntaris forestals adscrits a l’Associació de Defensa Forestal (ADF) que estaran en alerta a partir del pròxim cap de setmana, sobretot en tasques de vigilància en punts estratègics de la perifèria boscosa. L’ADF té a la seva disposició set vehicles de motor i, per primera vegada, dues bicicletes elèctriques per recórrer les zones sensibles, com l’Anella Verda. Xavier Corominas, coordinador de Voluntaris Forestals de Terrassa, ha subratllat el treball de prevenció que duu a terme l’entitat durant tot l’any: revisant l’estat dels camins, detectant abocaments, desbrossant els voltants de basses.

Suport

Bombers, ADF i el Cos d’Agents Rurals han acompanyat aquesta tarda de dimecres Patricia Reche, regidora de Protecció Civil i Seguretat, en la presentació de la campanya contra els incendis, que en el cas del govern municipal consisteix en el suport logístic als serveis d’emergències i en la construcció i manteniment de camins i infraestructures, com els punts d’aigua. L’any passat es van arreglar 20,5 quilòmetres de camins. Enguany seran 22 quilómetres de 13 senderes. En el 2021 es van condicionar franges “de baixa combustibilitat” a Pinetons-Guitard i les Martines. També a Can Gonteres i el Molinot. Enguany s’executaran projectes similars de manteniment a les Fonts i Can Palet de Vista Alegre.

David Gámiz, cap de l’Àrea Bàsica del Cos d’Agents Rurals al Vallès Occidental, ha demanat “màxima prudència per a la revetlla de Sant Joan”. Prudència amb el llançament de petards en zones no autoritzades, prudència amb les fogueres. És possible, segons Gámiz, que es tanquin els accessos a determinats paratges, com els parcs naturals, quan la situació sigui de dificultat extrema.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Gairebé 3.700 hectàrees de bosc en risc d’incendi a Terrassa
To Top