Publicitat
Terrassa

Els alcaldes volen cita amb Aragonès per la ronda Nord

Jordi Ballart ha traslladat avui personalment al President la petició dels ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Castellar d’una entrevista sobre la nova via vallesana

Pere Aragonès, avui a l’ESEIAAT amb l’alcalde, Jordi Ballart , i el director, Xavier Roca / a. tallón

Aquest dijous ha estat la primera vegada que un membre del govern de la Generalitat, en aquest cas el President, Pere Aragonès, trepitja la ciutat després de la plantada de divendres de l’Executiu a la ministra Raquel Sánchez, en la presentació de l’acord per executar la ronda Nord. Durant la inauguració de la xarxa de laboratoris de fabricació additiva, treball col·laboratiu i aprenentatge actiu de l’Eseiaat, l’alcalde Jordi Ballart ha aprofitat per traslladar personalment a Aragonès la proposta d’una entrevista amb els alcaldes vallesans per parlar de la continuïtat de la B-40 fins a Sabadell en format d’autovia tova.

“Dilluns els alcaldes de Sabadell, Castellar i jo mateix -ha comentat Ballart- vam demanar entrevista amb el President i avui he aprofitat per fer-li arribar directament la proposta”. Aragonès ha respost breument a la primera autoritat municipal. “Ha comentat que miraria de buscar un moment”, ha dit Ballart.

Els alcaldes vallesans volen el compromís del Govern amb la continuïtat de la B-40. Territori ha estat l’impulsor de l’acord amb els ajuntaments i amb el Govern de l’Estat. El pacte passa perquè la Generalitat dibuixi el traçat, redacti el projecte i executi les obres de la ronda Nord, que finançarà Madrid amb la disposició tercera de l’Estatut.

L’acord amb l’Estat sobre la ronda Nord i la presentació de divendres va provocar divendres una crisi en el Govern. El propi Aragonés va defensar la plantada a la ministra en protesta per l’infrainversió de l’Estat a Catalunya. Els socis defensen posicions no coincidents. Junts vol continuar la B-40 en format d’autovia arrelada al territori, però ERC defensa que continuar el Quart Cinturó respon a un model caduc, i es decanta per la Línia Orbital Ferroviària i la implantació d’un tramvia entre Terrassa i Sabadell.

Avui hi ha prevista una reunió de la Comissió Bilateral d’infraestructures Estat-Generalitat en què s’epera que les dues administracions parlin del tema.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els alcaldes volen cita amb Aragonès per la ronda Nord
To Top