Publicitat
Terrassa

Unes estovalles que promocionen la ciutat

Bars i restaurants de la ciutat incorporaren a les seves taules uns tapets amb les icones dels elements del patrimoni i dels esdeveniments que identifiquen Terrassa

Els nous tapets egarencs ja capten les mirades posats a taula / alberto tallón

Terrassa a la taula. La ciutat incorpora un element més al seu catàleg de promoció turística, unes estovalles amb les icones que identifiquen la ciutat i que aviat veurem a les taules dels bars i restaurants de la ciutat. La iniciativa és del Gremi d’Hostaleria, que de la mà de l’Ajuntament de Terrassa impulsa aquesta campanya. Avui, el regidor de Turisme Pep Forn i el president del gremi, Xavi Gómez, ha presentat les noves estovalles a la Masia Freixa.

La primera edició dels tapets, disseny de Martí Co, reprodueix elements icònics del patrimoni com el MNACTEC, la Masia Freixa, les xemeneies, la Seu d’Ègara o el massís de Sant Llorenç, i esdeveniments culturals i esportius com el hockey, els castells i el jazz.

Al peu de la il·lustració hi figuren frases relacionades amb el passat tèxtil de la ciutat i que perduren en el llenguatge popular. Entre elles “Posar fil a l’agulla”, “Viure de gorra”, “Tenir mala peça al teler” i “A toc de pito”.
“Pensem que és una manera més de promocionar la ciutat. Quan esperes per dinar, habitualment mires les estovalles si tenen un contingut. Probablement, les persones que visitin la ciutat podran identificar algun element del patrimoni que no han vist i que els convidi a tornar a la Terrassa”, ha comentat Forn.

L’Ajuntament ha finançat el disseny dels nous cobertors, que imprimirà la impremta Coromines. El Gremi d’Hostaleria col·labora en la distribució de les peces, que ja poden demanar els establiments agremiats i no agremiats. La voluntat és que les estovalles terrassenques ocupin les taules de bars i restaurants de tota la ciutat. De moment, ja s’han fet comandes de 15 mil tapets egarencs. “Les peces tenen un preu similar a altres estovalles”, puntualitza Forn.

Els nous mantells se sumen al got reciclable amb la marca de Terrassa que el Gremi d’Hostaleria distribuirà per Festa Major i a tots els esdeveniments populars. Els restauradors ja han demanat 20 mil unitats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Unes estovalles que promocionen la ciutat
To Top