Publicitat
Terrassa

Tanquen l’expedient de Rosa Boladeras

Anirà al ple un altre expedient sancionador per possible vulneració del Codi Ètic de la regidora del PSC Josefina Merino

Al ple del 30 de juny es tancarà el cas Boladeras / nebridi aróztegui

Dos expedients sancionadors aniran al ple del dia 30. Un acaba el seu recorregut i un altre el comença. En el cas que afecta la regidora de Tot per Terrassa Rosa Boladeras, s’hi portarà la resolució de l’expedient per vulneració lleu de la pauta de conducta establerta al Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Terrassa. Se li recriminava la contractació del festival de poesia Elixir, dirigit per la seva cosina, quan ella era regidora de Cultura. Es desestimaran finalment les al·legacions presentades i s’emetrà una amonestació i advertiment a la regidora de Cultura.

El cas, que es tancarà en el darrer ple abans de vacances, va esclatar el mes d’abril de l’any passat. Govern i oposició van votar el 29 d’abril del 2021 en ple ordinari l’inici de l’expedient sancionador per vulneració lleu de la pauta de conducta contra la regidora Rosa Boladeras, que es tancarà en el ple de juny. Va ser l’únic gest en el qual van coincidir, enmig d’una polèmica que va tensar de manera important el clima polític. El PSC va demanar el cessament de la regidora de Cultura.

A la reunió ordinària de la comissió informativa de Transparència de dimarts es va acordar dur al ple el final del cas Boladeras. L’única reticència va arribar per part d’Amadeu Aguado (PSC), que va reclamar que faltava “l’informe de la comissió jurídica assessora de la Generalitat per tal de completar l’expedient”. El secretari de la comissió li va respondre que ja s’havia elevat el tema a la Generalitat, que havien passat tres mesos i que l’Ajuntament pot seguir amb l’expedient sancionador i donar-lo per finalitzat. I així serà.

Expedient a Josefina Merino

Si bé en el segon punt de l’ordre del dia es va acordar dur al ple la resolució de l’expedient sancionador referent a Boladeras, el tercer punt feia referència a la incoació d’un nou expedient sancionador per possible vulneració del Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Terrassa. Tal com es va decidir ahir a la reunió de la Comissió de Transparència, el cas implica a la regidora del PSC Josefina Merino i arribarà també al ple municipal del darrer dia d’aquest mes de juny.

Amb relació a dur al ple aquest expedient sancionador, que afecta una companya de grup municipal, el regidor socialista Amadeu Aguado hi va estar, com la resta de presents, d’acord. “Aquest és clarament un tema polític i cal que sigui debatut i explicat al ple. El debat el farem allí, on correspon. I, evidentment, ens reservem el dret a fer les pertinents al·legacions”, va dir Aguado.
Tothom va votar a favor de dur al ple la incoació d’expedient sancionador contra la regidora del PSC Josefina Merino. No ha transcendit el motiu pel qual se li demanaran explicacions.

La presidenta de la comissió informativa, la regidora de Junts per Terrassa Meritxell Lluís va acordar amb la resta de grups que s’inclogui una breu referència als dos casos al ple. Tant Boladeras com Merino tindran dret a una intervenció per explicar-se. Ho faran a títol personal. Després, aquells grups municipals que ho desitgin podran fixar la seva opinió amb relació als dos temes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top