Publicitat
CAmpus Itaca
Terrassa

Campus Ítaca amb 55 alumnes d’ESO de Terrassa

El projecte vol despertar l’interès de l’alumnat per continuar estudiant

Alumnes en la passada edició del Campus Ítaca

Dilluns vinent comença una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Enguany, seran 55 (38 noies i 17 nois) els alumnes d’onze instituts públics de Terrassa que participaran en aquest projecte socioeducatiu, que arriba a la 18a edició.

El projecte, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de la Fundació Autònoma Solidària, està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO. Té com a principal objectiu despertar el seu interès perquè donin continuïtat a la seva formació postobligatòria “oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular”, destaca l’Ajuntament, que s’ha sumat un any més a un projecte en el qual col·labora des del 2004.

Per a Pep Forn, regidor d’Universitats, aquest servei municipal vol treballar per incentivar els joves “a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria”. Mantenir viu l’interès i facilitar l’entrada als estudis superiors “és una aposta per un millor futur”. El Campus Ítaca, diu el regidor, “és una bona iniciativa” perquè els estudiants “entrin en contacte amb la universitat i coneguin totes les opcions de futur”.

Seguretat sanitària

Per garantir la seguretat dels joves durant la seva participació en el campus es mantindran els grups bombolla segons els itineraris dels autocars durant totes les activitats i s’establiran limitacions en les interaccions entre els grups participants. Es faran pícnics a l’aire lliure i s’ampliaran les hores d’activitats durant les tardes, tot això amb l’objectiu “d’afavorir i estrènyer els vincles” entre monitors i alumnat.

El Campus Ítaca 2022 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 27 de juny fins al 5 de juliol, participarà l’alumnat dels instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart. Al segon torn, del 7 al 15 de juliol, participarà l’alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Campus Ítaca amb 55 alumnes d’ESO de Terrassa
To Top