Publicitat
Terrassa

Les llicències per a gossos perillosos seran gratuïtes

El ple de juny votarà eximir del pagament de llicència els propietaris de gossos potencialment perillosos i les adopcions d’animals malalts

La nova ordenança vol donar una millor vida als animals amb menys taxa d’adopció / a.tallón

Desestigmatitzar els gossos de races potencialment perilloses i fomentar l’adopció d’animals acollits al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa. És el doble objectiu de la mesura que votarà i aprovarà el ple de juny i que ahir va superar el tràmit en comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert.

Els propietaris de gossos potencialment perillosos quedaran eximits de pagar llicència. La mesura pretén donar sortida a aquests animals, sovint abandonats i amb poca receptivitat per part dels adoptants.
El ple votarà també eximir del pagament de la taxa d’adopció als voluntaris i també a les persones que adoptin animals de més edat, malalts o bé que faci més de dos anys que viuen al CAAD.

En aquest cas, es pretén incentivar la retirada d’aquells animals que fa més temps que estan al centre i que tenen poques possibilitats d’incorporar-se a una llar. L’ajuntament espera compensar la reducció d’ingressos que registrarà el CAAD amb aquestes mesures amb la disminució de la despesa del centre per la reducció del volum d’animals que caldria portar a altres centres.

La comissió de Serveis Generals i govern Obert també va aprovar ahir, per unanimitat, elevar a ple les novetats en la taxa de museus de la ciutat.

El ple votarà l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança, una iniciativa de Junts per Terrassa que la resta de grups van recolzar. La tramitació de la mesura havia d’anar a votació al ple de maig, però s’ha retardat més del previst per les estimacions econòmiques.

La modificació de l’ordenança comporta que la ciutadania empadronada a Terrassa podrà visitar gratis la Seu d’Ègara. Les famílies monoparentals s’incorporen als col·lectius que es beneficien de bonificacions en el preu de l’entrada. La mesura es compensarà incrementant 1 euro el preu de l’entrada al conjunt monumental als turistes forans.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les llicències per a gossos perillosos seran gratuïtes
To Top