Publicitat
Terrassa

Isabel Martínez: “Ciutadans pot evitar que ERC tingui la clau de la caixa”

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia es defineix com una política de fets, més que d’eslògans. Fa una crida als votants que volen “noves formes de fer” i aposta per un govern de centre a la ciutat

Isabel Martínez aposta per polítiques econòmiques “que no espantin els inversors” / alberto tallón

Isabel Martínez és llicenciada en Dret i ADE i exerceix com a assessora jurídica del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Quatre anys després d’incorporar-se al grup municipal, assumeix el repte de liderar la candidatura a les municipals amb la voluntat de marcar perfil i captar el vot dels “cansats de la vella política”.

La veu de Ciutadans serà diferent amb el nou lideratge d’Isabel Martínez? Hi haurà un canvi perquè tots som únics. Sumen vuit anys de bona feina a l’Ajuntament i segur que tinc una forma diferent de fer, per joventut i perquè no soc una professional de la política. Crec que puc aportar una mirada més pràctica. No soc de grans eslògans, sinó de fer accions, aconseguir acords i veure resultats.

Com a alcaldessa de Terrassa, quines serien les seves prioritats? El nostre és un projecte moderat, centrat, de coses pràctiques. Hem portat moltes propostes sobre seguretat a l’Ajuntament, però al govern li incomoda fins i tot la paraula, cosa que fa que no acabem parlant del problema. De fet, ens van tombar una proposta per incrementar un 10% la plantilla de Policia Municipal i una altra per crear una oficina on atendre els veïns afectats per ocupacions. Sí que vam aconseguir que ens aprovessin un pla d’actuació davant de les ocupacions i un telèfon 24 hores. Com deia, coses concretes. A banda, hi ha molts terrassencs patint per la feina i per l’encariment de la vida. Persones que pensen que l’Ajuntament no pot fer res, i no és veritat.

Què proposa? Doncs polítiques per seduir les empreses, oferint estímuls fiscals. A Terrassa ERC imposa el 30% d’HPO als promotors, que ja han dit que buscaran per invertir a altres ciutats. ERC també s’ha tirat enrere en el projecte de la B-40 cap a Sabadell quan tot estava pactat per fer-ho. La ronda Nord s’ha de fer, al marge que s’estudiïn alternatives ferroviàries. Està clar que a Terrassa, amb un projecte liberal fort a l’Ajuntament com el de Ciutadans, evitarem que ERC tingui la clau de la caixa dels diners de la ciutat”.

Estaria disposada a incorporar-se o a facilitar algun govern? Quin? Volem ser imprescindibles per a un govern de centre, allunyat d’extremismes, tant a la dreta com a l’esquerra. Volem ser-hi perquè es facin polítiques socials, però també econòmiques que no espantin els inversors.

Ajudaria a governar a Tot per Terrassa (TxT) o al PSC? No defugiré la pregunta perquè sempre m’ha molestat com a ciutadana votar un partit i que després no es respectessin les majories votades per la població. El més respectuós és oferir-se a la formació amb més vots a les urnes. A les municipals, no marcaré línies vermelles amb cap dels dos.

On vol captar electorat Ciutadans? Doncs entre els terrassencs cansats dels partits tradicionals. Ciutadans va néixer justament per diferenciar-se de la vella política i m’agradaria projectar la idea que hi ha altres maneres de fer les coses.

Aquest votant ja el té Tot per Terrassa? Tot per Terrassa és PSC amb un altre nom. A banda del vot socialista, potser va captar part del vot independentista desencantat amb Junts. Crec que als centristes de TxT que volen polítiques diferents, fresques, nosaltres els podem encaixar com a opció.

Creu que les eleccions a Andalusia i la desfeta de Ciutadans afectaran les municipals? No podem comparar Terrassa amb Andalusia. Allà s’ha castigat Sánchez i els vots han marcat el sostre de Vox. S’ha votat en clau nacional. A Terrassa tenim presència des del 2015 i som el grup que més propostes portem al ple. Aquesta feina es valorarà i el meu repte personal és transmetre que tenim moltes ganes de continuar treballant per la ciutat i d’oferir coses noves i fresques que la política de sempre no s’ha atrevit a fer.

A la presentació de candidatura va parlar de la necessitat de buscar l’equilibri entre l’esfera personal, la laboral i la política. Per què? Les dones suportem les cures dels nens i dels grans i la política exigeix molta dedicació. Jo hi estic absolutament compromesa, amb ganes, amb il·lusió i amb un equip que em dona molt suport. És un repte gran i emocionant, en el qual em sento totalment implicada i feliç. Però soc família monoparental i la logística normal ja és complicada. Cal combinar horaris i la meva vida, com la de tantes dones terrassenques, és un tetris continu. Encara queda molt perquè això millori i crec que les candidates dones ho hem de dir. Vol dir això que les caps de llista dones hi estarem menys dedicades? Doncs no, rotundament. Perquè totes tenim la voluntat, el compromís i les ganes de fer-ho bé. Per molt difícil que sigui.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top