Publicitat
Terrassa

El PSC i Cs proposen que la gestió del CAP Can Roca al CST es faci de manera transitòria

Els partits a l’oposició busquen que la proposta tingui el consens del consistori perquè se centra en els usuaris

Roda de premsa de les candidates del PSC i Cs sobre el CAP Can Roca. | Anna Mira

Anna Mira 

El PSC i Cs de Terrassa han presentat conjuntament una proposta de resolució pel ple municipal del mes de juny, que se celebra aquest dijous 30, sobre la gestió del nou CAP Can Roca. Els dos partits a l’oposició consideren que cal posar en el focus els usuaris i per això creuen que la millor manera de fer el canvi cap a una gestió integral del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) és transitòriament.

És a dir, que de moment, tots els usuaris del nou CAP – 5.000 provinents del CAP Nord (CST) i 18.000 del CAP Rambla (MútuaTerrassa)- mantinguin els seus especialistes amb els gestors actuals, però quan acabin els procediments que tenen, passin als especialistes del CST per tal de mantenir el model integrat de gestió que hi ha a Terrassa.

“D’aquesta manera no atabalem ni posem en una situació complicada als usuaris que tenen procediments mèdics oberts amb alguns especialistes i que si es fa el canvi com està previst, de cop, els que venen del CAP Nord veuran com el cirurgia o l’oncòleg els canvia d’un dia per l’altre”, ha explicat l’alcaldable del PSC i regidora, Eva Candela.

Per la seva banda, la candidata i regidora de Cs, Isabel Martínez, ha afegit que la proposta “va en defensa dels drets dels usuaris més enllà del tipus de model per tal de desencallar la situació”. Per això insten a CatSalut a estudiar la possibilitat de fer-ho així i les partides pressupostàries necessàries per poder fer el canvi transitori al CST.

Tot i que fa uns dies des del CatSalut es comunicava que el CST tindria la gestió de l’atenció primària però que les derivacions hospitalàries les tindria MútuaTerrassa, socialistes i liberals demanen que del Departament es replantegi aquesta opció. “El model imposat unilateralment per CatSalut no es comparteix a l’equip de govern“, ha lamentat Martínez.

Des de fa dies, que aquesta, és una qüestió que està en boca de partits, associacions de veïns i del comitè d’empresa del CST que també presentarà una proposta ciutadana per debatre en seu plenària. La proposta que fan PSC i Cs no vol anar en contra d’aquesta altra, han manifestat les alcaldables d’ambdós partits sinó que “pretén centrar el tema fent una proposta de resolució que altres grups municipals s’hi sumin”, ha insistit Candela qui creu que pot ser una proposta de consens.

Ambdós partits han reclamat també que des d’aquest mandat els grups a l’oposició no formin part del consell de govern del CST i que, per tant, desconeixen exactament les informacions i les converses que es duen a terme.

Salut confirma que les derivacions hospitalàries del CAP Can Roca recauran a MútuaTerrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El PSC i Cs proposen que la gestió del CAP Can Roca al CST es faci de manera transitòria
To Top