Publicitat
Nous bancs a la Avinguda de Josep Tarradelles Alberto Tallón (2)
Terrassa

Bancs nous de fusta a Terrassa

L’Ajuntament canvia mobiliari urbà després de les queixes veïnals

Un dels bancs nous de fusta a l'avinguda de Josep Tarradellas / ALBERTO TALLÓN

Era una demanda vella de l’associació de veïns del barri de Pere Parres, i ha obtingut, per fi, resposta positiva. L’Ajuntament ha substituït els bancs de reixeta metàl·lica del barri, a l’avinguda de Josep Tarradellas, per exemple, per uns de fusta. Era el que reclamaven els veïns.

Diari de Terrassa es va fer ressò de la reivindicació en la seva edició del 4 de maig passat. L’associació veïnal es queixava dels problemes que comportaven els bancs metàl·lics. Els usuaris havien de col·locar cartons abans d’asseure’s, i no importava l’estació de l’any en la qual volguessin fer ús d’aquesta modalitat del mobiliari urbà. Els bancs de metall són freds a l’hivern “i bullen a l’estiu”, deien els responsables de l’entitat veïnal.

El barri de Pere Parres tenia quatre tipus de bancs diferents en la via pública i l’associació volia que l’Ajuntament unifiqués els criteris del mobiliari. I pretenia la instal·lació de bancs de fusta, “com en altres barris”, per no destacar, una vegada més, per un greuge comparatiu, tenint en compte les substitucions realitzades en altres sectors i la col·locació directa de bancs de fusta en places i vies de nova creació o reformades.

Nous bancs a la Avinguda de Josep Tarradelles Alberto Tallón (1)

L’Ajuntament ha renovat 150 bancs a Terrassa en els darrers dos anys / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La reivindicació afectava, en especial, als bancs metàl·lics situats a dues avingudes, la de Josep Tarradellas i la de l’Abat Marcet, les vies que conformen les fronteres oest i nord, respectivament, del barri.

Disponibilitat

A les darreres setmanes, el Consistori ha dut a terme els canvis en una actuació que ha servit per canviar una desena de bancs a l’avinguda de Josep Tarradellas, a la banda de Pere Parres. La substitució s’ha executat també a la part de Grups Gibraltar-Lluís Companys.

De fet, l’Ajuntament afirma que en els darrers dos anys ha renovat gairebé 150 bancs a tota la ciutat en un pla que va començar en aquells barris on es va detectar un nombre més elevat de mobiliari deteriorat, com era el Pla del Bon Aire i Sant Llorenç. En cap cas, però s’han canviat tots els elements, perquè la renovació es fa depenent de la disponibilitat pressupostària. En el 2022, el govern municipal ha adquirit els bancs que ara s’estan renovant a l’avinguda de Josep Tarradellas i la de l’Abat Marcet.

L’associació veïnal de Pere Parres ha demanat també una intervenció en els bancs de la plaça de la Cooperativa, on aquests elements del mobiliari urbà són de pedra i manquen de respatllers.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Bancs nous de fusta a Terrassa
To Top