Publicitat
Terrassa

Els alumnes Dani Asensio i Ikram Assaghir, en el “top ten” de la selectivitat

La nota més alta a Terrassa de la fase general és un 9,50

Alumnes de Terrassa en les proves de selectivitat a l'edifici d l'Escac-Vapor

Un total de 29 alumnes que estudien a centres de Terrassa han superat la fase general de selectivitat de juny amb una nota igual o superior a 9 i rebran la distinció de la Generalitat al seu talent acadèmic en aquesta prova d’accés a la universitat (PAU). Els estudiants han millor nota (9,50) són Dani Asensio, del col·legi Mare de Déu del Carme, i Ikram Assaghir, de l’institut Can Jofresa. En Dani vol estudiar Comunicació Audiovisual i la Ikram, Filologia Hispànica.  La llista d’alumnes amb excel·lencia a les PAU es completa amb estudiants dels instituts Can Jofresa, Terrassa, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca, Torre del Palau i Blanxart, així com dels centres Mareu de Déu del Carme, Tecnos i Petit-Estel-La Nova. Aquests alumnes de Terrassa formen part dels 1.400 estudiants que rebran la distinció de les PAU.

Dani Asensio: “M’apassiona el món de l’audiovisual”

En Dani es va mostrar entusiasmat. “Encara estic al·lucinant perquè sabia que m’havia anat bé, però no m’esperava arribar fins a 9,50”. L’alumne de Mare de Déu del Carme ha fet recompte i compta amb una nota final de 13,8, suficient per entrar a Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que l’any passat va demanar un mínim d’11,0. “A mi m’apassiona tot el que és el món de l’audiovisual i el que més m’atrau és el cinema. Tota la feina de comunicació m’agrada i també hi ha la docència per si de cas”. Confessa que ha triat Comunicació Audiovisual, encara que el que voldria és estudiar cinema i fer-ho a la prestigiosa Escac de la ciutat. “Tinc una sol·licitud feta a l’acadèmia del cinema i a hores d’ara encara no descarto un canvi”. Aquest alumne, que se sent creatiu i imaginatiu, voldria explicar històries i ja ha fet el debut amb la novel·la autopublicada “Cuando la puerta se abrió”, un relat de fantasia d’uns personatges que es troben amenaçat.

Ikram Assaghir: “M’encanten les llengües i estudiaré Filologia Hispànica”

Per la seva banda, Ikram Assaghir, de l’institut Can Jofresa, tampoc esperava una nota tan excel·lent. “Totes les proves em van sortir bé. Així i tot, no imaginava aquest 9,50. Sincerament, estic molt, molt contenta”. Li agraden les llengües i és una crac en aquesta àrea de coneixement. Ha finalitzat el batxillerat amb 10 i 9,50 en llengua castellana, llatí i anglès. Volia fer Traducció i interpretació i, al final, ha prioritzat Filologia Hispànica i a la UAB. Ha omplert la preinscripció amb un 13,4, una nota de tall sobrada perquè l’accés a aquesta carrera de Filologia Hispànica sol estar en un 5 per la poca demanda.

“L’elecció és volguda per anar a Filologia Hispànica. I malgrat que sabia que la nota de tall per entrar a aquests estudis és baixa, jo he seguit el meu ritme constant d’estudi i m’he esforçat fins al final per obtenir el millor resultat”. Ikram, que va iniciar els seus estudis de primària a l’escola Auró, comparteix amb els joves de la seva edat (18 anys) veure sèries i sortir amb els amics i amigues. Afegeix la lectura com una de les passions que li roben més hores i, com el Dani, és una amant dels gènere del misteri i suspens. Recomana el llibre “El día en que se perdió la cordura”. de Javier Castillo.

Un 97% d’aprovats

Enguany, un total de 31.987 estudiants han superat les proves d’accés a la universitat (PAU) de la convocatòria ordinària del juny, el que significa el 96,91% de l’alumnat que va realitzar les proves els dies 14, 15, i 16 d’aquest mes (96,77% el 2021). Dels 39.767 estudiants presentats, 33.006 es van examinar de la fase general i 6.761 només de la fase específica. La nota mitjana global de la fase general de PAU ha estat de 6,855 (6,848 el 2021).

Pel que fa a l’alumnat procedent de segon de batxillerat, un total de 31.270 (97,56%) podran accedir el pròxim curs 2022-2023 a la universitat. La nota mitjana de PAU (fase general) d’aquests estudiants ha estat de 6,870 (6,862 el 2021) mentre que la nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,61 (7,66 el 2021). Pel que fa a la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,311 (7,342 el 2021).

Dels 6.761 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 2.900 aprovats procedeixen de batxillerat i 2.676 de cicles formatius de grau superior (CFGS). En aquests dos col·lectius d’alumnes es consideren aprovats si han superat amb una nota igual o superior a 5, alguna de les matèries a les quals s’han presentat. El percentatge d’aprovats ha estat del 89,23% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 76,22% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS).

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, ha destacat “l’excel·lent organització i desenvolupament de les proves en el que suposava un retorn a la normalitat després de dos anys molts durs gràcies a la col·laboració i suport de totes les parts implicades”. La secretària general del CIC també ha posat en valor “el precís engranatge de les PAU com a mecanisme que permet ordenar i regular l’accés de l’estudiantat als estudis universitaris”.

Enguany hi ha 1.409 alumnes (1.242 el 2021), 853 noies i 556 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del Govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top