Publicitat
Terrassa

ERC: no a la carretera de Terrassa a Sabadell i sí a una ronda local

Isaac Albert diu que no té sentit duplicar la C-58 i l’N-150 “trinxant el territori”

El Quart Cinturó (B-40, vist des del pont de Can Gonteres /Alberto Tallón

La secció local d’ERC detalla la contraproposta del partit a la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell acordada entre el Ministeri de Transports, el departament de Territori i els ajuntaments de Terrassa i Sabadell. Dijous transcendia que els republicans vallesans descarten la nova carretera i proposen a Sabadell allargar la ronda Oest fins a Castellar i millorar les vies secundàries vallesanes.

A Terrassa, el portaveu municipal Isaac Albert explica que la B-40, de facto, “no acaba a la rotonda de Can Roca, com va dir Lluïsa Melgares al ple. No és cert que rebrem una allau de cotxes al nord de la ciutat. El trànsit que arribi pel Quart Cinturó procedent del Baix Llobregat empalmarà amb la C-58 i la C-16 a Can Trias”. En aquest context, la ciutat no necessita una gran infraestructura pel nord que permeti evacuar trànsit des de la rotonda de Can Roca cap a l’autopista C-58.

ERC proposa donar un tractament local a la infraestructura ja executada. Descartada la Ronda Nord fins a Sabadell, la formació suggereix donar continuïtat a l’autovia des de Can Roca “fins a connectar-la amb la carretera de Matadepera i amb l’avinguda del Vallès, configurant d’aquesta manera una ronda local. Com la que tindrà Sabadell, connectant la seva ronda Oest cap a Castellari i amb la Gran Via”.

Aquesta és una opció que “ja s’havia posat sobre la taula -apunta Albert-. No és veritat que la B-40 sigui la solució a la ronda de Terrassa”.

Pel que fa a la Ronda Nord acordada entre el Ministeri, la Generalitat i els ajuntaments, els republicans creuen que no té sentit “crear una nova carretera entre Terrassa i Sabadell de 5 quilòmetres trinxant el territori pel nord, els mateixos 5 quilòmetres que ja ens comuniquen per la C-58 i per l’N-150. Aquesta via fins i tot si cal, es podria reforçar amb dos carrils si fos necessari”.

El problema, apunta el portaveu municipal d’ERC, és que “sempre que parlem d’infraestructures acabem prioritzant les viàries i oblidem les ferroviàries”. Albert recorda que “no està resolta la connexió en tren amb la UAB, amb Martorell ni amb Granollers. Posem-ho tot sobre la taula i no dupliquem carreteres innecessàriament”.

El PEMVO, amb matisos

Des d’ERC “sempre hem defensat la necessitat de millorar les connexions amb el Baix Llobregat i amb el Vallès Oriental, per trànsit rodat, però sobretot per via ferroviària”.

Els republicans “estem a favor del Pla Específic de Mobilitat del Vallès Occidental, però amb matisos, prioritzant les infraestructures ferroviàries”, no posant per davant la creació d’una nova carretera entre Terrassa i Sabadell.
Un posicionament que és compatible, diu, amb la reivindicació al Ministeri perquè acabi les obres del tram intermedi de la B-40, encara pendents. S’ha d’acabar, diu Albert. I el retard ha de quedar clar que no és responsabilitat d’ERC, que semblem els culpables de tot. L’obra ha estat aturada durant anys des de Madrid i s’ha disparat el seu pressupost”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
ERC: no a la carretera de Terrassa a Sabadell i sí a una ronda local
To Top