Publicitat
Festa Major Infantil
Festa Major

Pots fer-te a mida una ruta de festa a Terrassa

Propostes per elaborar recorreguts personalitzats

La Festa Major Infantil és una possibilitat consolidada

Amb nens, sense ells, matinant o després de la migdiada, motos, patrimoni de dia i de nit, cultura. Hi ha tants recorreguts festius com usuaris disposats a passar-s’ho bé. Cada visitant de la Festa Major es pot elaborar la seva pròpia ruta adaptada al seu paladar de gaudi. Aquestes són algunes humils propostes.

Camí de Sant Jaume

El programa inclou un recorregut per Terrassa “amb els ulls d’un pelegrí”, perquè molts egarencs desconeixen que per aquí també hi ha rutes jacobees. Caldrà matinar una mica, però. Aquest dissabte, a les 9 hores, hi ha cita a la Plaça Vella. Amics del Camí de Sant Jaume de Terrassa i Excursionistes.cat ofereixen una ruta guiada i gratuïta de tres hores per conèixer elements de la Vila del Palau de Terrassa. Diumenge, a les 8.30, la cita serà a la capella de Sant Jaume del Pla del Bon Aire. L’itinerari, de 6 quilòmetres, permetrà conèixer tresors jacobeus: ermites, una creu gòtica…

Anem amb infants

Si vas amb criatures, l’oferta és gairebé inabastable. Al marge de la cultura popular, Cercavila inclosa, i d’activitats esportives per realitzar en família, es pot visitar l’exposició de motos clàssiques Montesa (aquest dissabte, de 9 a 14 hores, a la plaça del Progrés), o la Trobada de Motos Clàssiques (aquest diumenge, 9 hores, a la mateixa plaça). La Festa Major Infantil, a partir de les 10.30 d’aquest dissabte, omplirà el parc de Vallparadís de tallers, espectacles, màgia, circ, contes, jocs d’aigua, exhibicions i humor. Tot això, fins dilluns a la tarda.

Festa Major de Terrassa 2019 fiesta mayor camí de santiago sant jaume

Sí, Terrassa té senderes del Camí de Sant Jaume / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Visites al patrimoni

La Festa Major ha d’incloure a la força propostes vinculades al seu patrimoni històric i artístic, veritable avantatge comparatiu amb altres llocs. Aquesta variant del programa dona per a diversos recorreguts personalitzats. Un podria contenir l’activitat preparada per a aquest dissabte, a les 10 hores (es repeteix a les 11.30) a la Seu d’Ègara, per conèixer el municipi flavi d’Ègara. Entre les 10 i les 13 hores podem fer de detectius i descobrir personatges i llocs antics que els serveixen de marc en fotografies i mapes antics de Terrassa. Serà a l’Arxiu Històric, al número 268 del carrer de Baldrich. Les visites a la Masia Freixa no poden faltar: aquest dissabte n’hi ha una a les 12 hores. A la mateixa hora es pot visitar el Sanatori, actual Parc Audiovisual. I de 16 a 19 hores, jornada de portes obertes a la Seu d’Ègara i el Castell Cartoixa. Altres destins previstos són el MNACTEC i la Casa Alegre de Sagrera. I aquest diumenge a la nit, el Patrimoni de Nit.

La cultura

Hi ha més fenòmens culturals més enllà de la cultura popular catalana, la música clàssica, el jazz o el pop-rock. La cultura andalusa, en les seves formes més pròximes a les arrels o en el seu vessant més conegut en l’apartat discogràfic, té el seu propi recorregut. La plaça Nova és destí ineludible. Allà actuaran Kiko Veneno i Ecos del Rocío, i les entitats culturals andaluses. També les extremenyes. El folklore aragonès es podrà veure al parc de Sant Jordi.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Pots fer-te a mida una ruta de festa a Terrassa
To Top