Publicitat
Festa Major

Circ del bo a la Plaça Vella

La Gran Gala de Circ va oferir cinc números diferents, amb execucions de qualitat i que van agradar al nombrós públic assistent, sobretot moltes famílies, que no s’ho van voler perdre

Tortell Poltrona donant un artefacte sospitós a una persona del públic / ALBERTO TALLÓN

Amenaçava pluja i, tot i que van caure quatre gotes mal comptades, la Gran Gala de Circ de Festa Major a la Plaça Vella es va poder celebrar sense cap mena d’impediment. Va comptar amb protagonistes d’excepció. El reconegut pallasso barceloní Tortell Poltrona es va encarregar de presentar l’espectacle i el grup de rocker-clowns De Mortimers, d’aportar les notes musicals de la vetllada. Com ja s’havia anunciat, aquesta activitat va servir també com a homenatge a l’artista nascut a Palma de Mallorca, Pau Riba, mort a la localitat maresmenca de Tiana el passat 6 de març, és a dir, tot just fa quatre mesos.

Tortell Poltrona va fer de les seves quan va pujar a l’escenari, davant d’uns espectadors entregats que omplien el recinte. Va fer bromes, com dir que la Festa Major era “de Sant Pere d’Ègara” i es va dedicar a un numeret on la baralla amb el micròfon era ferotge. Un autèntic duel entre l’home i la tecnologia que va acabar de decantar-se per les habilitats del pallasso.

Després de presentar als músics, Tortell Poltrona va llegir alguns textos de Riba, la qual cosa es va anar repetint entre número i numero circense. Els De Mortimers també farien el mateix, interpretant cançons del desaparegut cantant mentre es preparava la següent posada en escena.

Estrenar actuacions

Va estrenar actuacions Madame Gaüc, el duet format pels acròbates Maria Palma i Raimon Mató. Nascuda l’any 2017, aquesta companyia està especialitzada en números acrobàtics basats en la bàscula. Va ser una actuació senzilla, gens feixuga, que va rebre els aplaudiments dels presents.

Després de més versos de Riba a càrrec del presentador, va ser el torn dels malabars de Mini Barroso, que va jugar amb molt d’encert amb boles que va transportar d’un costat a l’altre, a dalt i a baix, amb molta fiabilitat i sense cap errada.

En tercer lloc, van intervenir un altre duet, Lotta&Stina, dues artistes circenses que estan especialitzades en acrobàcies en parella, sobre rola-bola, aportant un cert toc burlesc. En aquesta ocasió, les seves acrobàcies i equilibris combinats, no van deixar indiferent a ningú i es van convertir, fins al moment, en l’actuació més llarga de les tres.

La quarta aparició va ser la del barceloní Guillermo Aranzana, acróbata, clown i malabarista, que va delectar al públic assistent amb un espectacle de roda cyr, executant figures, acrobàcies i, fins i tot, una mena de coreografies, al ritme de músiques molt diverses. Es van poder escoltar, durant la seva actuació, parts minúscules i a vegades distorsionades de cançons com “La vie en rose”, en versió de la mítica Edith Piaf, la típica de les Spice Girls o un clàssic com “The final countdown”, de la banda Europe, passant per altres de Michael Jackson, AC/DC o Whitney Houston, o melodies prou conegudes com la banda sonora d’“El rei lleó”.

Finalment, va ser el torn d’Ariadna Gilabert, que va oferir als espectadors un número espectacular i arriscat, que va comportar les ovacions més exhaustives per part dels assistents a la gala. Els seus exercicis sobre la corda volant van agradar i força i l’artista va connectar de seguida amb l’ambient que s’estava vivint a la Plaça Vella.

Després d’aquesta actuació, l’espectacle va acabar. Va ser una bona vetllada de circ, en les seves diferents dimensions, on no va faltar tampoc l’humor. Cinc números de qualitat, farcits de les ocurrències de Tortell Poltrona i la música en directe.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Circ del bo a la Plaça Vella
To Top