Publicitat
Terrassa

Els millors llocs per fugir de la calor

Durant dues setmanes, Terrassa haurà d’afrontar una onada de calor amb temperatures que ja superen els 30 graus. Per refugiar-te de la calor extrema, et recomanem alguns llocs de la nostra ciutat on pots estar fresquet i gaudir d’activitats diverses.

La piscina de Vallparadís / Lluís Clotet

Durant dues setmanes, Terrassa haurà d’afrontar un episodi d’altes temperatures. Els termòmetres superaran els 30 graus, i comptarem amb un Sol espatarrant durant tot el dia. Les temperatures ja van començar a pujar aquest dimarts passat, i aniran en augment. El pic serà aquest divendres, amb 36 graus de màxima. Els caps de setmana seran una prova de foc: aquest i el vinent afrontarem una temperatura màxima de 35 graus, i una mínima de 21-22 graus de matinada. Per refugiar-te de la calor extrema, et recomanem alguns llocs de la nostra ciutat on pots estar fresquet i gaudir d’activitats diverses.

Una bona remullada: Piscines municipals

Remullar-se enmig d’una onada de calor sempre serà bona opció. Si no tens piscina a casa (o algun amic o familiar amb piscina) no pateixis! Terrassa compta amb quatre piscines municipals, a les quals pots anar solet o amb bona companyia: Vallparadís, les Arenes, Sant Llorenç i la Maurina. A més, les piscines de Terrassa són les més econòmiques de la comarca. L’entrada d’entre setmana i cap de setmana i dividida per torns de matí i tarda costa 2,5 euros per adult, 2 euros per jubilat i és gratuïta per als menors de 14 anys, que han d’anar acompanyats d’un adult.

Una escapada cultural: Biblioteques, museus i cinemes

Veure una pel·lícula fresquet en una sala de cinema no és mala idea, oi? Si encara no has vist la nova dels Minions o els clàssics del Cinema Catalunya, no sabem a què esperes. Les biblioteques es reivindiquen com a espai cultural ideal per estar tranquil i no morir-te de calor, i són genials per repassar els apunts ben fresquet si has d’estudiar per a les recuperacions de l’escola o universitat. A banda de submergir-te en la lectura de nous llibres. A més, si vols conèixer la història dels edificis emblemàtics de la nostra ciutat, les visites guiades organitzades pel Museu de Terrassa t’ho permeten.

Prendre alguna cosa fresca: Cafeteries, bars i gelateries

Un pla que sempre funciona, inclús en les hores de màxima calor, és recórrer a prendre una canya, un refresc o un cafè amb gel en un bar o cafeteria. Terrassa n’és plena. I, si prefereixes passejar, a banda de begudes fresques, un aliment que guanya molta popularitat en aquesta època és el gelat: de tots els tipus i gustos, escull el teu preferit i demana-te’n un (o més!) a una gelateria local. Així, la calor passa més ràpidament i pots gaudir-lo mentre passeges pel parc o pels carrers, fas un cop d’ull als aparadors de les botigues o escoltes música.

Refugiar-te a l’aire lliure: Refugis climàtics

Ja amb previsió d’un estiu calorós a Terrassa, l’Ajuntament va decidir que posaria en marxa els anomenats refugis climàtics a tots els districtes de la ciutat. Es tracta d’espais adaptats i a l’ombra, per a resguardar-se de la calor que comptaran amb zones de confort i punts d’aigua. Són 20 parcs repartits per la ciutat, i hi ha un mínim d’un parell per districte. Entre ells, destaca el Parc de Vallparadís. A més, també s’han instal·lat 9 punts de refresc amb nebulitzadors, un sistema de climatització d’exteriors que polvoritza aigua en gotes molt fines.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top