Publicitat
Terrassa

L’estudiantat de la UPC escalfa motors per a la Formula Student 2022

L’equip de Terrassa competirà aquest estiu en quatre circuits

El monoplaça ecoRD de l'estudiantat del campus de la UPC a Terrassa

Els equips BCN eMotorsport, Dynamics UPC, EcoRacing (del campus deTerrassa), e-Tech Racing i UPC Vilanova Formula Team posaran a prova els prototips que han desenvolupat al llarg del curs per a la Formula Student d’enguany. De cara a l’edició de l’any que ve, la UPC comptarà amb un nou equip, l’Eetac Fs Team, que ja treballa en la construcció del vehicle el qual, per primera vegada, representarà aquest centre docent en la competició internacional per a estudiants universitaris.

Aquest mes de juliol ha arrencat la Formula Student, el campionat internacional universitari que cada any reuneix estudiants d’enginyeria d’arreu del món per competir en el disseny, el desenvolupament, la construcció i la conducció d’un vehicle de tipus fórmula. La competició promou la innovació en automoció i permet l’estudiantat universitari posar en pràctica els coneixements adquirits en els estudis. Així, doncs, la Formula Student és molt més que un projecte educatiu, ja que ofereix la possibilitat de participar d’una experiència professional real en la qual es treballa al llarg del curs acadèmic. La Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) és una de les universitats de l’Estat que participa amb més equips i vehicles en aquesta cursa.

L’ecoRD 2022 d’EcoRacing, seleccionat per la ‘Driverless Cup’

L’equip de l’Eseiaat Eco Racing competirà amb l’ecoRD 2022, un monoplaça totalment elèctric, de conducció autònoma i tracció a les quatre rodes. Es tracta d’una versió millorada de l’anterior model, guanyador en deu categories de l’edició de Formula Student 2021. El nou vehicle compta amb un motor capaç de proporcionar 1190nM (nanòmetres) de parell a nivell individual i una potència de 140 kW als motors, que, en combinació amb els seus 195 kg, li permet accelerar de 0 a 100 en tan sols 2,4 segons.Igualment, manté el seu compromís amb la sostenibilitat, el qual assoleix amb un consum de només 6,8 KE/h, i sense renunciar a una eficiència del 80%.

Quim Segura, team leader d’EcoRacing, destaca que han aconseguit “incorporar un nou sistema de percepció, amb càmeres que permeten analitzar l’entorn del vehicle amb més precisió, detectar els objectes des de molt més lluny i identificar millor els cons”. A més, també han aconseguit augmentar la velocitat del vehicle perquè s’apropi més a la velocitat que assoleixen els cotxes conduïts per pilots.

L’EcoRacing 2022 competirà en quatre circuits aquest estiu. En primer lloc, del 10 al 14 de juliol participarà a la Formula Student Netherlands, al Circuit d’Assen. Del 8 al 13 d’agost, competirà a la Formula Student Hungary, a l’Hungaroring de Budapest. Seguidament, correrà al Circuit de Hockenheim, a la Formula Student Germany, entre el 15 i el 21 d’agost. A Alemanya, participarà en la Driverless Cup, on s’enfronten només els 30 equips més avançats tecnològicament. Finalment, competirà al Circuit Parcmotor de Castellolí, en la Formula Student Spain, del 29 d’agost al 4 de setembre.

Dynamics de Manresa

L’equip Dynamics UPC Manresa, de l’Epsem, és un dels primers a competir i ho farà amb el seu sisè prototip: el DYN-06. Es tracta d’un monoplaça que ha aconseguit reduir en 30 kg el pes de l’anterior model i en 100 kg el pes del tercer prototip de l’equip. Un altra novetat d’aquest vehicle és el canvi de marxes, que permet reduir el temps entre canvis de 600 a 50 mil·lisegons. Les millores que presenta el DYN-06 fan preveure a l’equip la millor edició de les sis en què han participat.

El DYN-06 correrà al Circuit d’Assen, a la Formula Student Netherlands, del 10 al 14 de juliol; al circuit de Hockenheim, de la Formula Student Germany, del 15 al 21 d’agost, i al Circuit Parcmotor de Castellolí, del 29 d’agost al 4 de setembre.

Echo- Barcelona

E-tech Racing, l’equip h Racing, l’equip de l’EEBE, competirà a la Formula Student amb l’ECHO, un nou prototip de cotxe elèctric. Ona Folch, team leader del grup, posa èmfasi en el fet que “l’objectiu ha estat mantenir la fiabilitat del vehicle, així com trobar solucions als problemes que presentava el prototip anterior, l’e-Mili”. Per aconseguir-ho, han introduït una sèrie de millores en aerodinàmica, en l’electrònica, en la suspensió i en el packaging del vehicle. Per exemple, han augmentat la rigidesa del conjunt aerodinàmic, amb un canvi en la manera d’ancorar els flaps de l’aleró del darrere. L’equip també ha recalculat els laminats del xassís en fibra de carboni, amb la qual cosa han aconseguit reduir en 10 kg tot el conjunt.

L’equip posarà a prova el vehicle a la Formula Student Italy, al Circuit Ricardo Paletti, entre el 12 i el 17 de juliol. També competirà al Circuit Parcmotor de Castellolí entre el 29 d’agost i el 4 de setembre, a la Formula Student Spain.

BCN eMotorsport

El CAT14X és el primer prototip que l’equip BCN eMotorsport, de l’Etseib, ha dissenyat amb l’objectiu de participar tant en esdeveniments de cotxes manuals com en autònoms. El que destaca d’aquest vehicle és la seva fiabilitat excel·lent, així com la incorporació de totes les millores dels seus predecessors, com, per exemple, l’ús de quatre motors o del sistema autònom. Les novetats del CAT14x també inclouen un sistema de tracció millorat i l’optimització de la frenada regenerativa per aconseguir la reducció del pes de la bateria i, com a conseqüència, del vehicle en conjunt.

El primer circuit on participarà el CAT14x serà l’Autodrom Most, a la Formula Student Czech Republic, del 18 al 24 de juliol. La segona prova serà el circuit de Hockenheim, a la Formula Student Germany, entre el 15 i el 21 d’agost. Finalment, competirà a la Formula Student Spain, al Circuit Parcmotor de Castellolí, entre el 29 d’agost i el 4 de setembre.

L’equip ha iniciat una campanya de crowdfunding per tal de recaptar diners per a les competicions d’aquest estiu. La campanya estarà oberta fins al 23 de juliol.

Vilanova Team

L’equip UPC Vilanova Formula Team, de l’Epsevg, aquesta edició correrà amb el vehicle Nova 7, que estan acabant d’enllestir de cara a la competició. Martín Vargas, team leader, destaca la complexitat del paquet aerodinàmic del nou prototip i explica que també han aconseguit fer “un pas endavant molt gran quant a l’electrònica”. El Nova 7 competirà a la Formula Student Spain, al Circuit Parcmotor de Castellolí, entre el 29 d’agost i el 4 de setembre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top