Publicitat
Policía Nacional
Terrassa

Detingut a Terrassa per explotació laboral en un supermercat

La víctima treballava tots els dies, fins a 14 hores, i cobrava entre 200 i 400 euros al mes

Efectius de la Policía Nacional a Terrassa

Treballava en un supermercat de Terrassa, estava en situació irregular a Espanya, no tenia contracte, arribava a treballar 14 hores al dia els set dies de la setmana, sense descans per menjar, i cobrava entre 200 i 400 euros al mes. El seu cap ha estat detingut per la Policía Nacional. Està acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors, d’explotació laboral.

Uns agents del Cuerpo Nacional de Policía, juntament amb funcionaris de la Inspecció de Treball de Catalunya, van inspeccionar a mitjan mes de juliol un supermercat de Terrassa. Van trobar-hi un únic treballador. Aquest es mostrava espantadís i va dir als policies que ell no treballava allà. No obstant això, estava en el taulell, darrere de la caixa registradora, cobrant productes a uns clients quan els funcionaris van entrar en el local.

Sense descans

Les indagacions policials van determinar que l’amo del supermercat explotava suposadament la víctima, “imposant-li horaris que arribaven a les 14 hores diàries els set dies de la setmana, tot això sense contracte i sense els drets mínims com a assegurança mèdica, alta en la Seguretat Social, vacances o descans per a menjar”. Segons la policia, el treballador “portava un mínim de nou mesos en aquesta situació laboral, cobrant únicament per això entre 200 i 400 euros mensuals i sense temps, gairebé, per descansar, ja que havia de menjar darrere de la caixa registradora quan l’afluència de clients fos baixa”.

Comisaria de la Policia NAcional Carrer Baldrich

La detenció la van realitzar agents de la Comisaría Local de Terrassa 

Només treballava allà la víctima. Cobrava als clients, reposava productes “i fins i tot descarregava el camió amb la mercaderia”. No tenia papers, ni família aquí. L’empleat estava pràcticament obligat a acceptar les condicions laborals.

Propietari i treballador són d’origen pakistanès. El primer va ser detingut, però ja està en llibertat després de passar a disposició judicial.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Detingut a Terrassa per explotació laboral en un supermercat
To Top